Nyhed

The Rolling Stones fjerner kendt sang fra sætliste

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppen frygter, at nummerets tekst vil blive fejlfortolket i 2021

Når rullestenene fremover giver koncert, vil fans ikke længere kunne synge med på hitsangen ”Brown Sugar”. Ifølge Consequence of Sound har den ikoniske gruppe valgt at fjerne nummeret fra deres sætliste af frygt for, at særligt sangens første linje ikke gør sig godt i 2021.

”Brown Sugar” blev først udgivet i 1971 på albummet Sticky Fingers. Sangens første linje lyder: ’Gold coast slave ship bound for cotton fields’. Teksten har dog været bredt fortolket som en kritik af slaveriet. Alligevel frygter sanger Mick Jagger og guitarist Keith Richards, at linjen i dag vil blive fejlfortolket.


”Jeg prøver at finde ud af med folk, hvad problemet er. Det virker til, at de ikke forstår, at det er en sang om slaveriets rædsler. I stedet prøver de at begrave den… I øjeblikket ønsker jeg ikke at komme i en konflikt omkring alt det lort. Men jeg håber, at vi vil være i stand til at genoplive skatten i dens herlighed engang hen ad vejen,” udtaler Keith Richards til LA. Times.

Ifølge Jagger har The Rolling Stones spillet ”Brown Sugar” til hver eneste koncert siden 1970’erne. Nu vil de prøve at udelade sangen fra deres sætliste og se, hvordan det går.

The Rolling Stones begyndte deres amerikanske No Filter turné i St. Louis, Missouri den 26. september i år. Bandet valgte at gennemføre turnéen på trods af, at gruppen i august mistede deres trommeslager Charlie Watts, som var medlem af The Rolling Stones i næsten seks årtier.


LÆS OGSÅ: The Rolling Stones tager stadig på turné efter Charlie Watts' død

”Vi har spillet så mange shows med ham, så mange turnéer og så mange indspilningssessioner, at det er underligt at være uden ham. Da han var syg, sagde han ’I må bare fortsætte og spille denne turné. Stop ikke på grund af mig.’ Så det gjorde vi,” udtaler Jagger.

Sangeren gav for nylig et interview på Apple Music 1, hvor han ligeledes talte om at fortsætte uden Charlie Watts.


LÆS OGSÅ: Mick Jagger taler om at fortsætte uden Charlie Watts – hør ny Stones-sang

I september udgav gruppen desuden det indtil da uudgivne nummer ”Living in the Heart of Love” med en tilhørende musikvideo. Videoen, der afsluttes med ordene ”Charlie Is My Darling”, var dedikeret til Watts.

No Filter turnéen slutter den 20. november 2021 i Austin, Texas.


Lyt til "Brown Sugar" her:

ANNONCE