Nyhed

Stort musiktalent modtager Kronprinsparrets Stjernedryspris

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren, sangskriveren og produceren Erika de Casier modtager prisen for sin innovative tilgang til musikken og for at turde at gå sine egne veje

Producer, sangskriver og sanger Erika de Casier modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris. Hun får overrakt prisen på lørdag den 25. september, når Kronprinsparrets Priser bliver uddelt i Vejle Musikteater. Showet bliver sendt direkte på DR1 kl. 21.00 og på DRTV.

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser bliver årligt uddelt til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. De to modtagere får hver 100.000 kr. sammen med prisen. Den anden modtager af en Stjernedryspris i år er den sociale indsats RedenUng for den særlige rådgivning, de tilbyder unge, der sugar-dater.


Erika De Casier modtager prisen i lyset af sin innovative tilgang til musikken, og fordi sangeren tør at gå sine egne veje.

LÆS OGSÅ: ERIKA DE CASIER-INTERVIEW: Meget mere end nostalgisk 90'er-r&b

Musikeren kom frem som en del af r&b-duoen Saint Cava, der udgav debutsinglen ”Forget” i 2014. Året efter fulgte duoens debut-ep, Bliss.


De Casier udgav sit solo-debutalbum Essentials i 2019. Albummet blev udgivet gennem pladeselskabet Independent Jeep Music, men musikeren er siden blevet signet på det legendariske engelske pladeselskab 4AD (The National, The Breeders, Grimes med flere). Dette forår udkom de Casiers andet soloalbum med titlen Sensational. Albummet blev tildelt tre ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder – andre medier var dog mere positive.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som en bryllupsgave til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Prisuddelingen har til formål at sætte fokus på og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Idet der er tale om hæderspriser, kan man ikke selv ansøge om at modtage priserne. Modtagerne udpeges i stedet af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer med ekspertise inden for kunst og kultur og socialt arbejde.

I alt bliver der uddelt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af de to førstnævnte priser bliver offentliggjort ved prisuddelingen.


Se musikvideoen til Erika de Casiers "Polite":

ANNONCE