Nyhed

Liss fortæller om tabet af sanger Søren Holm – og lover nyt album

GAFFA.dk – alt om musik

"At mærke, at Søren ikke kun var en vigtig person for dem tæt på ham, men at han også har betydet noget for folk igennem hans musik, gør os stolte og rører os meget"

Det skabte chokbølger i ind- og udland, da Aarhus-bandet Liss den 27. maj sidste år i et kort opslag på deres sociale medier fortalte, at gruppens sanger Søren Holm var død to dage tidligere, kun 25 år gammel.

Siden har man ikke hørt noget i offentligheden fra de tre resterende medlemmer, men nu er de på de sociale medier kommet med en lidt længere udtalelse, hvor de fortæller mere om Søren Holms tragiske død og afslører, at de snart vil udgive et album, som blev færdiggjort kort før sangerens bortgang.


Gruppens opslag lyder i sin helhed:

"Kære allesammen

Det er næsten et år siden, vi mistede Søren. I tiden efter har vi trukket os tilbage med venner og familie og værnet om kærligheden til hinanden og vores elskede ven.


Tak for alle de kærlige og omsorgsfulde hilsner og de varme tanker fra nær og fjern. Det har varmet og været en stor støtte både for os og Sørens familie. 

At mærke, at Søren ikke kun var en vigtig person for dem tæt på ham, men at han også har betydet noget for folk igennem sin musik, gør os stolte og rører os meget.

Det er svært at fortælle om, hvad der er sket. Søren mistede livet til selvmord. Han havde kæmpet med sit mentale helbred i flere år. Det var et kæmpe chok for os alle sammen, og vi har stadig svært ved at forstå, hvad der er sket. Søren var et utrolig kærligt menneske som bekymrede sig meget om andre, og man kunne altid regne med ham, når livet gjorde ondt. Vi savner ham hver dag, og vi ville ønske at han havde fortalt os, hvordan han havde det, så vi kunne have hjulpet ham.


Konsekvenserne af selvmord er ubeskriveligt hårde for dem, som bliver efterladt. At miste en elsket på den måde er ikke noget, man nogensinde kommer sig over. Det er en sorg, man må følges med resten af livet. 

Inden Søren gik bort havde vi færdiggjort en plade, der var klar til udgivelse. Siden vi startede Liss for syv år siden, har det været et mål for os at skabe et fuldlængde album. Sammen med Sørens familie har vi besluttet at dele den musik med jer over det næste stykke tid. Søren var utrolig stolt af det, vi havde skabt. Han lagde så meget liv og sjæl i musikken, og det vil for altid leve videre. 

Kærlig hilsen


Villads, Vilhelm og Tobias

Husk at du aldrig står alene. Hvis du har selvmordstanker, så sig det til nogen. Det kan være en ven, din læge, et familiemedlem eller Livslinien på 70 201 201."

Blev rost af Pharrell Williams


Liss debuterede i 2015 med singlen "Try", der vakte international opmærksomhed og blandt andet førte til, at Pharrell Williams holdt premiere på deres anden single, "Always", i sit radioprogram på Apple Musics radiostation Beats 1, med ordene: "Dette her vil blæse dig omkuld". Gruppen fik også kontrakt med det engelske pladeselskab XL Recordings (Adele, Radiohead, Thom Yorke med flere), der udgav bandets første ep, First i 2016. Siden udsendte gruppen yderligere to ep'er, Second (2019) og Third (2020), ligesom de turnerede internationalt.

LÆS OGSÅ: Stort Liss-interview fra 2016

Se musikvideoen til Liss' første single, "Try":


ANNONCE