Nyhed

Noel Gallagher om Harry Styles: "Du skal ikke bilde mig ind, at han skriver sine egne sange"

GAFFA.dk - alt om musik

Noel Gallagher er ikke kendt for at holde sig tilbage, og det gør han bestemt heller ikke, når det gælder en af englands absolut største stjerner og hans egen musikerkollega Harry Styles.

Ifølge britiske Radio X har den tidligere Oasis-rocker og nu High Flying Birds-frontmand langet ud efter Harry Styles i et rant, der startede med at omhandle alle, der nogensinde har deltaget i talentshowet X Factor. Det var også i X Factor (2010) at Harry Styles deltog sammen med gruppen One Direction, der skulle vise sig at blive et af de mest succesfulde bands nogensinde. 

"Du skal ikke bilde mig ind, at Harry Styles lige nu sidder i et rum og skriver en sang. Jeg kan forsikre sig for, at han ikke har fundet en akustisk guitar frem og forsøger at skrive en fængende c-stykke til noget." Gallagher tilføjer yderligere: "Med lidt held, så er han i stedet omringet af piger." 

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Om cirka 20 år er musik som kunstart død

I 2017 udgav Harry Styles sit selvbetitlede debutalbum, der modtog tre stjerner fra GAFFAs anmelder, men cementerede ham i den samlede kritikerstand, som en artist med meget musikalsk på hjerte. Blandt andet på grund af førstesinglen "Sign Of The Times", der gik sin sejrsgang verden over, som en storladen Bowie'sk hymne.

Gallagher havde naturligvis også en mening om netop den single: "Folk på min alder forfalder, de er fede, skaldede med falmende tatoveringer. De sidder i deres garager og skriver lort som 'Sign Of The Times' til Harry Styles. Ærligt talt, min kat kunne have skrevet på omkring ti minutter." Britpop-legenden tilføjede yderligere: "Min kone var ved at falde over sig selv, 'har du hørt den nye Harry Styles-sang? Den lyder som Prince!' og jeg tilføjede uden at have hørt den 'jeg kan forsikre dig for, at det på ingen måde er som Prince.'" 

LÆS OGSÅ: BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks – Fra Harry Styles til Tina Dickow

Om det nye og tredje soloalbum Harry's House, der lander på gaden den 20. maj, har Styles udtalt: "Jeg føler, det er første gang, at jeg laver musik og udgiver musik, der kommer fra et sted af komplet personlig frihed. Jeg tror, at det er uundgåeligt, at hvis du laver noget, du tror så meget på, så kommer du også til at føle et enormt pres og en masse sårbarhed, når det kommer ud", siger han og forstætter:

Og jeg føler mig meget heldig, at det her album (Harry's House, red.) er det jeg indtil videre har lavet, der gør mig mest stolt. Jeg har aldrig været så komfortabel, som jeg er nu - med mig slev og med, hvad jeg laver. 

Styles har endnu ikke responderet på Gallaghers beskyldninger. 

Det er ikke første gang, at rock-veteranen har en mening om yngre artisters musikalske formåen. Noel Gallagher har også tidligere langet ud efter Lewis Capaldi til Capaldis store fornøjelse. Gallaghers kollega/ven/modstander/nemesis Damon Albarn har også langet ud efter en yngre og særdeles prominent musikerkollega, nemlig Taylor Swift, og beskyldt hende for ikke at skrive sine sange selv. 

LYT: Følg GAFFAs "Bedst lige nu"-playliste for det bedste af de nyeste musik. Blandt andet med den nye Harry Styles single "As It Was" – opdateres hver uge.

ANNONCE