Nyhed

Nye tiltag på Roskilde Festival

Ingen livemusik lørdag, og der skal reserveres plads til camping East

Lørdag den 25. juni åbner den første Roskilde Festival i tre år, men ikke alt bliver, som det plejer. Dels bliver der ikke nogen livemusik den første warm up-dag lørdag, dels skal man bestille plads til det populære campingområde East hjemmefra. Det fortæller Roskilde Festivals sikkerhedschef Morten Therkildsen til 24syvs kulturprogram Babylon.

"Vi har valgt at sige, at der skal være lidt mere ro på, når man flytter ind. Fordi de unge mennesker har glædet sig så meget, er der måske ingen grund til, at vi laver lørdagsfesten. Der vil vi faktisk gerne give dem plads til, at de selv laver festen. Så der er ikke artister lørdag aften," siger Morten Therkildsen til Babylon, her citeret af TV2.

Roskilde Festivals to warm up-scener, Rising og Apollo Countdown, åbner normalt først søndag, men der plejer alligevel at være musikalske events fra lørdag et eller andet sted på festivalpladsen. Tidligere har det blandt andet fundet sted fra den mobile Ghettoblasterscene.


Et andet tiltag er, at campingområdet East er blevet til et booking-område, hvor gæsterne, mod et mindre gebyr, skal reservere en plads hjemmefra. Ifølge Se og Hør er dette initiativ planlagt inden de seneste ugers skriverier om kaos ved Tivolis Fredagsrock-koncerter, der har fået Tivoli til at indføre pladsbestilling til de populære koncerter.

LÆS OGSÅ: FESTIVALERNE ER TILBAGE: Få det ultimative overblik over sommerens musikalske begivenheder

ANNONCE