Nyhed

Beyoncé vil genindspille sang fra sit nye album, der kan virke krænkende

Beyoncé skal genindspille en af ​​sangene på sit nye album efter at have været udsat for kritik fra handicapforkæmpere

Sangen "Heated", som blev udgivet i fredags, indeholdt et nedsættende udtryk, der ofte er blevet brugt til at nedgøre mennesker med spastisk cerebral parese.

Stjernens label fortalte BBC, at ordet, som kan have forskellige konnotationer i USA, "ikke blev brugt med vilje på en skadelig måde". Det "vil blive erstattet i teksterne", tilføjede de, uden at give en tidshorisont. 

Miseren kommer blot et par uger efter, at den amerikanske popstjerne Lizzo undskyldte for at bruge det samme ord i sin sang "GRRRLS".

Inden for få dage undskyldte hun og genudgav sangen og udelod den stødende tekst.

"Lad mig gøre én ting klart: Jeg vil aldrig promovere nedsættende sprogbrug," skrev hun i en erklæring på sine sociale medier. "Som en tyk sort kvinde i Amerika har jeg fået brugt mange sårende ord imod mig, så jeg forstår den kraft, ord kan have (uanset om det er med vilje eller i mit tilfælde, utilsigtet)", lød det videre. 

Da fans hørte Beyoncés nummer i fredags, føltes det "som et slag i ansigtet", fortalte handicapadvokaten Hannah Diviney til BBC:

"Jeg er træt af, og frustreret over, at vi har denne samtale igen så kort tid efter, at vi fik et så meningsfuldt og progressivt svar fra Lizzo".

Handicap-velgørenhedsfonden, Scope, har bedt Beyoncé om at genindspille sangen og undlade det stødende udtryk. 

"Det er godt, at Beyoncé har handlet så hurtigt, efter at handicappede endnu en gang måtte være vidner til denne tankeløse sangtekst," sagde Scopes mediechef Warren Kirwan.

"Der er en følelse af deja vu, da det kun er et par uger siden, at Lizzo også var nødt til at genudgive en sang efter at have haft det samme stødende sprog. Vi håber, det er sidste gang, vi ser den slags fra musikere med massiv global indflydelse."

Nogle fans har forsvaret Beyoncé og påpeget, at det udtryk, der bruges i sangen, kan have en anden betydning i USA - hvor det ofte kan betyde "flippe ud" eller "at blive skør" (selvom disse udtryk i sig selv kan være ufølsomme for mennesker med mentale sundhedsmæssige forhold).

Trods kontroversen forventes Beyoncés syvende studiealbum, Renaissance, at toppe hitlisterne over hele verden i denne uge. I Storbritannien sælger den i øjeblikket mere end resten af ​​top fem tilsammen. Den førende single, "Break My Soul", forventes også at toppe hitlisterne.

ANNONCE