Nyhed

FOTOUDSTILLING: Solsikkesårbarhed hos Monti

Udstillingen "Lydbilleder fra en by" tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Til at ledsage en snak om hashpsykose, faderkompleks og følsomhed skød Petra Kleis billederne af hiphop-gruppen Monti.

- Jeg ville rigtig gerne lave en varm, kærlig mandegruppe. Bløde mænd, der ikke var bange for at være tætte og give hinanden knus - også i bar overkrop, siger fotografen bag billederne.

Og det at være tæt er noget, Monti gør en dyd ud af. De snakker om følelser, om sangene, og de deler deres personlige oplevelser med angst og depression i interviewet til forsiden af GAFFA-magasinet i september 2020, da de netop havde udgivet deres debutalbum, som fik fem ud af seks stjerner.


- Både den bare mave og blomster skulle fremhæve den der sårbarhed og de bløde værdier. Mit indtryk af drengene var, at de var enormt gode venner, og det ville jeg gerne have frem. Kærligheden blandt mænd, siger Petra Kleis.

Til trods for det tætte venskab husker Kleis ikke, at alle var enige om den bare overkrop. Men at de hurtigt ændrede deres mening, da de så billedet, som kunne blive set landet over i magasinet.

- Det var en fantastisk oplevelse! Det var i Aarhus og et af de mest low-key shoots, jeg har lavet. Det var dem og mig i den her bygning, hvor de havde øvelokale.


- Der lå en gammel madras, vi brugte som baggrund, så på den måde er der ikke tænkt vildt meget over baggrunden. Jeg måtte bruge, hvad der var. Heldigvis var den dybe, blå farve super flot mod drengenes varme hudtone og de varme toner fra solsikkerne.

GAFFA har fulgt Montis karriere siden debutalbummet, og du kan finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.


LÆS OGSÅ: FORSIDE-INTERVIEW: Om hashpsykose, faderkompleks og følsomhed

ANNONCE