Nyhed

Vestas-direktør jubler efter vellykket samarbejde med Lukas Graham

Sangeren har netop spillet to koncerter drevet på ny batteridreven koncertmodel

I starten af juli blev et banebrydende samarbejde mellem Lukas Graham og vindmøllevirksomheden Vestas annonceret.

En liveproduktion kræver en anselig mængde strøm, og derfor er de to aktører gået sammen om et eksperiment om en mere grøn koncertmodel, som er batteridreven.

Indtil videre har hitmageren Graham spillet to koncerter på Refshaleøen i København, hvor strømmen blev genereret fra batterier opladt på vindenergi.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham på klimavenlig sommerturné

I et interview med DR har Vestas-direktør, Morten Dyrholm, nu udtalt sig om, hvor begejstret han er over den nye, grønne koncertløsning:

”Med det samme vi kom ud med denne her besked, blev vi kontaktet af både koncertarrangører og festivaler, men også andre eventarrangører, der godt kunne tænke sig at se på nogle grønne løsninger. Så jeg er allerede nu klar til at kalde det en succes”.

Den batteridrevne koncertmodel har – ifølge Vestas – gjort, at CO2-udledningen fra koncerten blev reduceret med 98,5 procent.

I en pressemeddelelse har Lukas Graham selv tidligere udtalt følgende om det grønne samarbejde:

"Med årene er jeg blevet mere opmærksom på den verden, jeg lever i - og som jeg skal give videre en dag. Det er et ansvar, som vi alle er fælles om at skulle løfte."

Graham håber på, at samarbejdet med Vestas kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid:

”Mit håb for eksperimentet med Vestas er selvfølgelig en mere bæredygtig fremtid for live-industrien, som jeg repræsenterer, når jeg går på scenen. Jeg håber også, at konceptet kan være med til at inspirere mennesker, og andre brancher, til at tænke og arbejde i grønne og grønnere alternativer til det, vi kender og altid har gjort. Det er de små ting, som gør en forskel – hvis vi gør det sammen.”

Grahams bæredygtige In The Round-turné kan fortsat opleves i følgende byer:

18/08 Sønderborg, Ringriderpladsen

20/08 Odense, Tusindårsskoven

27/08 Aarhus, Eskelunden

ANNONCE