Nyhed

Lukas Graham på klimavenlig sommerturné

Hitmageren har indgået banebrydende samarbejde med Vestas forud for sommerens shows

Du kender måske dilemmaet: Du elsker livemusik, men du er også bekymret for klodens fremtid. Og det er desværre vanskeligt at komme udenom, at en stor liveproduktion kræver en del strøm - og dermed belaster klimaet.

Heldigvis er der også bæredygtige energikilder, og nu har den danske sangstjerne Lukas Graham indgået et samarbejde med vindmølle-giganten Vestas om at levere bæredygtig energi til hans forestående koncertrække under overskriften In the Round. I foråret gennemførte Graham en række succesfulde intimkoncerter under samme titel.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham var landet rundt med unikke og intime koncerter: Resulterede i et tårevædet og begejstret publikum

"Med årene er jeg blevet mere opmærksom på den verden, jeg lever i - og som jeg skal give videre en dag. Det er et ansvar, som vi alle er fælles om at skulle løfte," udtaler Graham i en pressemeddelelse i forbindelse med det nye samarbejde og fortsætter:

"Mit håb for eksperimentet med Vestas er selvfølgelig en mere bæredygtig fremtid for live-industrien, som jeg repræsenterer, når jeg går på scenen. Jeg håber også, at konceptet kan være med til at inspirere mennesker, og andre brancher, til at tænke og arbejde i grønne og grønnere alternativer til det, vi kender og altid har gjort. Det er de små ting, som gør en forskel – hvis, vi gør det sammen.”

Hos Vestas, som er en af verdens førende foretagender inden for vindenergi og -teknologi, er administrerende direktør Henrik Andersen begejstret for samarbejdet.

”Da Lukas Graham kontaktede os, blev vi inspireret af hans drøm om at skabe bæredygtige koncerter. Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, er det afgørende, at vi finder nye veje til at elektrificere sektorer, der i dag primært bruger fossile brændstoffer," udtaler Andersen i forbindelse med samarbejdet og uddyber:

"Vi har derfor kastet os ud i et fælles pilotprojekt, hvor vi, ved brug af batterier, opladt med grøn energi, kan reducere CO2-udledningen fra Lukas Grahams koncerter. Det er først og fremmest et projekt, som er skabt af vores fælles vision for et mere bæredygtigt samfund. Løsningen bygger på kendte teknologier, men det er aldrig tidligere afprøvet i så stor målestok, og det er derfor et vigtigt første skridt mod hvad, vi tror på kan blive en grønnere fremtid for underholdningsindustrien på globalt plan.”

Lukas Graham In the Round 2022

05/08 København, Refshaleøen
06/08 København, Refshaleøen
13/08 Aalborg, Trekanten
18/08 Sønderborg, Ringriderpladsen
20/08 Odense, Tusindårsskoven
27/08 Aarhus, Eskelunden

ANNONCE