Nyhed

Kritikken mod Spotify kaldes "Sovjet-lignende censur" af musiker

GAFFA.dk – alt om musik

"Det er kunstnere, der censurerer kunstnere, eller i hvert fald forsøger"

Kontroversen fortsætter om Spotifys podcast-satsning med den kontroversielle podcastvært Joe Rogan, der bliver beskyldt for såvel misformation om coronavaccine som racisme, og kunstnere som Neil Young, Joni Mitchell og India Arie, der har valgt at fjerne deres musik fra tjenesten i protest mod Rogan. Nu bliver Spotify dog taget i forsvar af en musiker.

Winston Marshall, tidligere banjospiller og guitarist i det britiske folkrockband Mumford & Sons, kalder kritikken af Spotify for "Sovjet-lignende censur" ifølge et indlæg på sitet Common Sense. Han kritiserer, at kunstnere vælger at forlade Spotify, da han mener, at de truer ytringsfriheden. "Det er kunstnere, der censurerer kunstnere, eller i hvert fald forsøger," skriver han.


Marshall blev selv udsat for voldsom kritik, da han sidste år hyldede den konservative journalist og forfatter Andy Ngo, der er blevet kaldt højreradikal af kritikere blandt andet på grund af sin kritik af venstrefløjsbevægelsen Antifa, og han forlod derefter Mumford & Sons.

LÆS OGSÅ: Mumford & Sons-medlem tager timeout efter hyldest til kontroversiel forfatter

Sideløbende har Spotify fjernet hele 70 episoder af Joe Rogans podcast. Joe Rogan har selv udtalt på Instagram, at der var "meget skidt" på de gamle podcasts, som han nu fortryder at have sagt.


ANNONCE