Nyhed

Nick Cave vil have dine hjemmevideoer til ny film

Ny film klippet sammen af fanvideoer skal ledsage sangerens seneste udspil med salmer

Den efterhånden 64-årige, australske rocklegende Nick Cave begaver løbende sin fanskare med nye værker - fra bøger, filmmanuskripter og soundtracks til koncerter og udgivelser med sin faste backinggruppe The Bad Seeds.

De senere år - og ikke mindst efter sønnen Arthurs tragiske død i 2015 - er Cave imidlertid også i tiltagende grad gået i dialog med sine fans. Først kom brevkassen The Red Hand Files, hvor Cave korresponderer om stort og småt med folk fra hele verden.

Siden fik vi serien af samtale-seancer under titlen Conversations with Nick Cave, som også besøgte København i 2019. Og nu har Cave så sendt en mail ud til medlemmer af hans mailingliste, hvor han opfordrer fans til at sende egne hjemmeoptagelser ind.


De indkomne mobiloptagelser, på maksimalt to minutter, skal klippes sammen til en film, som skal fungere som billedside til Caves seneste minialbum, Seven Psalms, som udkom i juni.

LÆS OGSÅ: Smuk præsentation af Caves univers

"I kølvandet på udgivelsen af Seven Psalms vil vi gerne lave en film som et samarbejde, en slags åndeligt portræt af verden lige nu," lyder det mailen fra Cave, som fortsætter:


"Det er en ambitiøs idé med et lille budget, og vi er på udkig efter telefon-optagelser til at stykke sammen - korte klip (ikke længere end to minutter, helst kortere) som betyder noget for dig," forklares det i mailen, som specificerer, hvilken type optagelser, man eftersøger:

"Vi vil gerne have: Video-selvportrætter, naturens mirakler og katastrofer, det hellige og det profane. Det kan være en optagelse af den, du elsker; video som du har optaget ved en demonstration eller måske noget almindeligt, som du finder smukt. Nogle temaer kunne være nåde, vrede, sorg, ensomhed, stræben, åbenbaring, herlighed."

Videoer kan sendes til [email protected] i MP4-format (landscape 720 p) frem til 26. juli. Man - og alle, som er med på videoen - skal selvfølgelig være indforståede med, at videoen redigeres og måske deles online.


ANNONCE