Nyhed

Noel Gallagher i shitstorm efter udtalelser om handicappede

Den britiske sanger gjorde sig rigtig uheldigt bemærket på Glastonbury Festival

Mere end 25 år efter, brødrene Liam og Noel Gallagher bragede igennem med bandet Oasis, formår de to herrer - i dag 49 og 55 år gamle - stadig at forarge og trække overskrifter. Ikke mindst i hjemlandet England, hvor storebror Noel nu er havnet i en regulær shitstorm.

På forrige weekends Glastonbury Festival brugte Gallagher nemlig sit "All access"-backstagepas til at få adgang til en platform beregnet til handicappede koncertgængere - angiveligt fordi han ikke var opmærksom på stedets formål.

LÆS OGSÅ: Noel Gallagher om Harry Styles: "Du skal ikke bilde mig ind, at han skriver sine egne sange"


"Kan du se det her pas? Det giver mig adgang, hvor fanden jeg ønsker," skal den berusede rockstjerne efter eget udsagn have sagt til en sikkerhedsvagt på stedet. Helt galt gik det - følge kritikerne - da Gallagher efterfølgende fortalte om optrinnet til podcastværten Matt Morgan, som Gallagher har gæstet ved flere tidligere lejligheder. 

"Jeg må sige, at de dér handicappede virkelig har en god udsigt," bemærkede Gallagher, som også benyttede lejligheden til at lave sjov på de handicappedes bekostning.


Gallagher jokede således med, at han ville vippe en handicappet ud af sin kørestol for at få en en bedre plads til sig selv og sin søn - og at han, som en Jesus, ville lægge hånden på de handicappedes hoveder og sige "rejs dig, du kan gå."

Interviewet refereres af adskillige britiske medier, inklusive NME, som samtidig citerer en udtalelse fra interesseorganisationen Scope, der arbejder for at ændre negative holdninger til og forskelsbehandling af handicappede:

"Det var slemt nok at høre om Noel Gallaghers opførsel på Glastonbury. Men at høre ham prale af sine handlinger og helt åbent håne handicappede er hinsides fornærmende," lyder det i en udtalelse fra organisationen, som fortsætter:   


"Noel kan godt forklejne handicappede musikfans' oplevelse. Men for mange kan det at opleve livemusik og tage på festival være en stressende og ubehagelig oplevelse. Handicapplatforme til musikbegivenheder er ikke til privilegerede rockstjerner og deres venner. De eksisterer for, at handicappede kan nyde livemusik med færre forhindringer."

ANNONCE