Nyhed

Nyt tiltag på Roskilde: Advarselsarmbånd til krænkere

Sikkerhedsvagter på Roskilde Festival kan nu dele såkaldte advarselsarmbånd ud til besøgende, der krænker andre,

Sikkerhedsvagter på Roskilde Festival kan nu dele såkaldte advarselsarmbånd ud til besøgende, der krænker andre, oplyser dr.dk

I så fald erstatter armbåndet det almindelige festivalarmbånd, og hvis en besøgende bliver ved med at være grænseoverskridende, skal vedkommende forlade festivalområdet.

"Advarselsarmbåndet handler om at signalere, at vi faktisk mener det. Vi fjerner det armbånd, du allerede har, og sætter et nyt armbånd på, så det bliver tydeligt, at du har fået en advarsel. Hvis vi taler med dig igen af ​​samme årsag på et senere tidspunkt, vil du ikke modtage flere advarsler. Så er det farvel og tak," siger vagtchef Morten Therkildsen til Danmarks Radio.


I interviewet med DR fortæller han videre, at det handler om at starte en dialog og siger, at det er svært at finde en balance.

"Nogle vil kritisere os for at gøre for meget, andre for at gøre for lidt."

Under dette års udgave af Roskilde Festival blev der rapporteret om voldtægt, og i 2019 var antallet af anmeldelser rekordhøjt, oplyser DR. Efter 2019 blev der også indført en ny samtykkelov i Danmark.


"Har du talt om den nye samtykkelovgivning i din lejr? Får du ikke et ja, så tag det som et nej. Respekter hinandens grænser og pas på hinanden i området", skriver politiet på Twitter.

Sikkerhedschef Morten Therkildsen præciserer over for DR, at det ved seksuelle overgreb ikke er aktuelt med et advarselsarmbånd, men at overgrebet skal anmeldes til politiet.

ANNONCE