Nyhed

Vega klar med ny podcast

I en femdelt podcastserie vil lyttere få historien fortalt om den bygning, der begyndte som et produkt af arbejderbevægelsen og i dag er et af Danmarks vigtigste spillesteder

Spillestedet Vega har til huse lige ved Enghave Plads i København. Det er en bygning, der har haft utrolig betydning for en hel generation af musikelskere, som på Vega har haft mulighed for at få opleve yndlingsnavne eller hente nye musikalske oplevelser og indtryk. 

Men Vega blev jo først etableret i 1996, så hvad var der i huset egentlig før? Det er lige præcis det, som spillestedet selv vil belyse med podcastserien Da Folkets Hus blev til VEGA.

Bygningen var nemlig inden ’96 kendt som Folkets Hus, og var under det navn en vigtig lokalitet i ikke bare den københavnske, men i hele den danske arbejderbevægelse - især op igennem den anden halvdel af det 20. århundrede.

Og det er bare en del af den historie om et af Vesterbros arkitektoniske unikummer, som nu afdækkes i Vegas nye podcast. Udover det rent historiske stof, byder podcasten også på en detaljeret gennemgang af selve stedet og dets arkitektur.

Vilhelm Lauritzen var hjernen bag det bygningsværk, vi i dag kalder Vega på Enghavevej 40, og han vil også blive et centralt tematisk omdrejningspunkt for podcasten.

Podcasten er blevet produceret i forbindelse med Vegas 25 års jubilæum og 100 års fødselsdagen for Vilhelm Lauritzens tegnestue. Det er journalisten David Pepe Birch, der står bag podcasten, som er tilgængelig fra i dag og kan høres på Vegas hjemmeside og alle større streamingplatforme.

LÆS OGSÅ: Decorate Decorate vender tilbage

ANNONCE