Nyhed

Statens Kunstfond uddeler legater til 230 danske musikere

Statens Kunstfond har netop uddelt deres årlige arbejdslegater til det danske kulturliv

Ud af de i alt 1011 ansøger har 230 danske musikere for nylig fået en kapitalindsprøjtning af varierende størrelse. Statens Kunstfond har uddelt arbejdslegater for et samlet beløb på 12.795.000 kroner i musikkategorien alene. 

Udvalgsleder for Statens Kunstfonds legatudvalg Andy Pape udtaler:

”Uddelingen 2022 viser en sydende og boblende talentmasse, som er ivrig efter at skabe musik på utallige måder med et mangfoldigt udtryk til følge. Vi har været meget glade for at se flere ansøgninger fra elektroniske komponister, bands, co-writers og producere." 

"Vi kan også mærke, at mange kunstnere er mærket af covid-pandemien. Der er specielt brug for saltvandsindsprøjtninger til miljøet, for at flere kunstnere kan komme på fode igen efter to år med nedlukninger.” 

Mest bemærkelsesværdigt er det eftertragtede tre-årige arbejdslegat på hele 855.000 kroner, som denne gang er gået til Sandra Boss og Mads Emil Nielsen. Den røde tråd hos lydkunstneren Sandra Boss er arbejdsmetoden, hvor hun manipulerer og bruger instrumenter og andet udstyr på nye og ukonventionelle måder. Mads Emil Nielsens musik er et organisk produkt og en ambient, lydlig repræsentation af forskellige tidsforløb og håndtegnede figurer fra Nielsen selv.

På den øvrige liste findes blandt andet Joyce, Lowly, Lydmor, Erika De Casier (billedet), Tobias Rahim og andre prominente kunstnere, der har modtaget de såkaldte “almindelige” arbejdslegater i forskellige størrelser.

Se hele listen lige her.

ANNONCE