Nyhed

Se Beyoncés storslåede Oscar-optræden

GAFFA.dk – alt om musik

Fremførte "Be Alive" fra en tennisbane

I nat dansk tid fandt den 94. Oscar-uddeling sted i Dolby Theatre, Los Angeles, for første gang i to år næsten uden corona-restriktioner. Traditionen tro var der også en række liveoptrædener, heriblandt Beyoncé, der fremførte sin Oscar-nominerede sang "Be Alive" fra filmen King Richard fra en tennisbane i Los Angeles-bydelen Compton. Se hendes performance ovenfor.

King Richard, der har Will Smith i titelrollen, handler om tennis-søstrene Serena og Venus Williams' far, der voksede op i netop den fattige Los Angeles-bydel Compton, som også er kendt for at have fostret en række markante rappere, blandt andre N.W.A. og Kendrick Lamar. Will Smith vandt i øvrigt en Oscar for Bedste Mandlige Skuespiller for titelrollen i King Richard.

Vanen tro var Beyoncés optræden ganske spektakulær, hvor hun optrådte med dansere, kor og et stort orkester, alle klædt i grønt. 

Det blev dog ikke til nogen Oscar til Beyoncé, hvor prisen for Bedste Originale Sang gik til Billie Eilish og hendes bror Finneas for "No Time to Die" fra James Bond-filmen af samme navn. Billie Eilish og Finneas optrådte også med sangen til showet.

Prisen for Bedste Score, altså bedste stemningsmusik, gik til Hans Zimmer for musikken til Dune.

Danmark fik ikke nogen Oscar, selvom vi havde hele fem nomineringer, heraf tre til animationsfilmen Flugt. Dokumentar-kategorien, som filmen blandt andet var nomineret i, gik i øvrigt til en musikfilm, nemlig Summer of Soul om den hidtil noget oversete 1969-festival Harlem Cultural Festival. En film, som GAFFAs anmelder Espen Strunk var begejstret for, da han anmeldte den i sommer.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Fantastiske optagelser fra for længst glemt festival

Den mest prestigefulde pris som Bedste Film gik til Sian Herders Coda.

Will Smith vakte i øvrigt også opsigt til showet ved at give en lussing til komikeren Chris Rock, efter at denne havde fortalt en joke om Smiths kone, skuespilleren Jada Pinkett Smiths skaldethed. Se episoden her.

LÆS OGSÅ: Beyoncés visuelle album er bedst, når hun giver sin platform til andre kunstnere

ANNONCE