Nyhed

VIDEO: Modest udgiver ny single – og annoncerer debutalbum og Danmarksturné

GAFFA.dk – alt om musik

Det aarhusianske band Modest er nu klar med singlen “Won't Be the Last” med en dertilhørende video. Derudover annoncerer de, at deres debutalbum Friend udkommer den 6. maj, hvor de i den forbindelse er klar til at tage på turné rundt i Danmark.

Modest er et aarhusiansk postpunk-band, der siden deres debut i 2017, har vist stort potentiale. Med singlerne “Pretty Sure it's Honest” og “Please Keep an Eye on Me” har de både fået spilletid i radioen samt spillet på en række festivaler i både Danmark og England. 

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE af ep'en Pretty Sure it's Honest.


Nu er de endelig klar med deres debutalbum Friend, der udkommer den 6. maj, hvor første singleudspil er nummeret “Won't Be the Last”. Om sangen fortæller forsanger og tekstforfatter Julius Lykke: “Med denne sang har vi forsøgt at lave et stemningsmættet rocknummer med en opbyggende struktur. Vi har som band ofte brugt helt klassiske opbygninger i vores sange – altså som man kender det fra rigtig mange pop/rocksange – men med den her sang, prøver vi at gøre noget lidt andet, end vi plejer.”

Både singlen og albummet tager udgangspunkt i den sorg, der følger med at miste. Forsanger Julius Lykke mistede desværre sin mor, og han har i sin sangskrivning blandt andet fokuseret på den ensomhed og fremmedgørelse, man kan opleve i sin sorgproces:

"Won’t Be the Last" handler om følelsen af at blive ét med sorgen, der medfølger, når en person tæt på rammes af død eller alvorlig sygdom. Sangen er samtidig et billede på, at man let kan komme til at føle sig uden for sine jævnaldrende, der ikke har samme ting i bagagen.


"Det er en form for ensomhed. Man føler sig som den eneste, der forstår. Det kan fylde meget for én i de situationer, hvor man bare ikke kan deltage, fordi man ikke kan lægge det alvorlige fra sig og bare være bekymringsløs og ung”, fortæller Julius Lykke. 

At skrive sange om disse følelser var en nødvendighed for den unge musiker, og ligesom musikken omhandler sorgen, så kredser musikvideoen ligeledes om den, og hvordan en person kan bearbejde sin sorg gennem en række særlige handlinger.

Danmarksturnéen består af de fire nedenstående koncerter:


Den 13. maj 2022 – Frølageret, Kulturmaskinen, Odense

Den 27. maj 2022 – Loppen, København

Den 28. maj 2022 – Radar, Aarhus


Den 3. juni 2022 – Studenterhuset, Aalborg

Se musikvideoen til singlen “Won't Be the Last” nedenfor:


ANNONCE