Nyhed

Coolio er død – blev fundet livløs på toilet

Rapstjernen bag storhittet Gangsta’s Paradise blev 59 år

Coolio er sovet ind for altid. Dette oplyser kollega og manager Jarey Pozey til flere medier. Dødsfaldet er sket i Los Angeles, hos en af rapstjernens venner.

Coolio gik ind på vennens toilet og kom ikke ud igen. Efter noget tid brød vennen ind på badeværelset og fandt Coolio livløs. Ifølge TMZ blev kunstneren erklæret død på stedet af paramedicinere.

På nuværende tidspunkt findes der ingen officiel dødsårsag, men TMZ, som citerer Jarey Pozey, mener at Coolio døde af hjertestop. Politiet har indledt en efterforskning, men i øjeblikket er der intet, der tyder på, at der er sket en forbrydelse.

Coolios rigtige navn var Artis Leon Ivey Jr. og tog sine indledende skridt som rapper i Compton, Californien. Hans første album, It Takes a Thief, blev udgivet i 1993 og indeholder blandt andet hittet ”Fantastic Voyage”.


Coolios anden udgivelse kom i 1995 og indeholder kunstnerens nok bedst kendte sang, ”Gangsta’s Paradise”, som også indtager en central plads i filmen Dangerous Minds. Det blev den første rapsang nogensinde til at sælge mere end en million eksemplarer.


Coolios tredje album My Soul fra 1997 inkluderer ”C U When You Get There”, som også blev et stort hit.

Efter succesen med ”Gangsta’s Paradise” påbegyndte Coolio en lang turné og begyndte også med skuespil.

Han har medvirket i TV-serier som Heksene fra Warren Manor, Futurama og The Nanny, men også i film som Batman & Robin. Gennem årene samarbejdede han også med rapkollegaerne 2Pac, Busta Rhymes, Method Man og LL Cool J.


Kunstnernavnet Coolio hentyder til Julio Iglesias. Iveys venner jokede med, at hans glatte rap- og sangstil mindede dem om smørsangeren fra Spanien.

Coolio blev 59 år. Hvil i fred.

LÆS OGSÅ HIPHOP-EKSPERT PETER T. AAGAARDS STORE NEKROLOG – BLANDT ANDET OM COOLIOS BESØG I DANSKE BYER SOM VARDE OG FREDERIKSHAVN

I sommers besøgte Coolio Danmark, hvor han optrådte til arrangementet Vi Elsker 90’erne.

ANNONCE