x
Marc Facchini: Mørk Mandala

Marc Facchini
Mørk Mandala

Stærk solodebut fra Mother Lewinsky-forsangeren

GAFFA

LP / Idiot Disc Records
Udgivelse D. 21.10.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Facchini nævner selv Dissing og Hausgaard som centrale forbilleder – og i hans pressemateriale hedder det at han ”opdaterer den danske visetradition.”

Og det kan da godt være. Men hvad der måske er vigtigere er, at vi her hører en debuterende solist med en stærk, egen stemme – i både bogstavelig og overført forstand. For det er en stak fine sange, som her serveres – skåret ind til benet med bare guitar og vokal af en Facchini som sekunderes af Neill C. Furio og Lukas Rasmussen.

Både det store og det små besynges i ti velskrevne sange, hvor der åbnes med fine Velkommen til verden (”Jeg håber du kan gøre det godt / alt det vi har fucket op / for dig og dine brødre og dine søstre”) og fortsættes over den dejligt hverdags-erotiske Elsk mig baby frem til højdepunktet Casper fra Jylland, hvor fortællingen om charlatanen Casper danner afsæt for sangskriverens egen gudløse trosbekendelse:

”Når jeg siger, jeg ved livet giver mening / når jeg siger mennesket er godt / så dækker det over jeg egentlig ikke ved  / hvad og på hvem jeg skal tro.” Fire store stjerner til en absolut indtagende debutskive.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA