x
The Pretenders: Alone

The Pretenders
Alone

Chrissie rocks! Med lidt hjælp fra vennerne

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 21.10.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den 65-årige rocklegende Chrissie Hynde lyder bestemt ikke til at være pensionsmoden på Alone, der er første udspil fra The Pretenders siden 2008. Hun har i mellemtiden kørt projekter i egnet navn, men genopliver nu The Pretenders.

En ikke uvæsentlig hjælp har hun hentet hos Dan Auerbach fra The Black Keys, som både agerer producer og multiinstumentalist på albummet. Og det kan høres, når to så traditionsbærende rocknavne finder sammen. Det er et også et generationsmøde, men som bekendt er sand rock’n’roll uden alder. Til gengæld skader ikke med lidt ny energi, og det har The Pretenders fået med Dan Auerbach. Han har først og fremmest fået sat en fast struktur på sangene og søger for, at der leveres kort og kontant, som i den hårdt huggende Gotta Wait.

Og Chrissie Hynde snerrer sødmefyldt i de stærkt drevne melodier, der er tungt læsset med nøje afstemte guitarriffs. Måske holdes niveauet hele albummet igennem, og Chrissie Hyndes hang til ballader kan også blive lidt overvældende, men Alone er The Pretenders, som vi kender og elsker dem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA