x
Beth Ditto: Fake Sugar

Beth Ditto
Fake Sugar

Grandios girlpower-plade fra Beth Ditto

GAFFA

Album / Virgin
Udgivelse D. 16.06.2017
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Beth Ditto udgav en ep i 2011, men det er først efter det endelige brud med Gossip, at Ditto blev klar til det store gennembrud som soloartist.

Fire er en stærk førstesingle, der også åbner ballet på Fake Sugar-albummet. Popproduktion, rockguitar med et fængende riff og en stærk reference til Stevie Nicks. Så bliver det ikke bedre. Også In And Out er Fleetwood Mac-lækker med en dragende basgang og florlet vokal i omkvædene. Balladen Love In Real Life viser den nu gifte, 36-årige Beth Ditto fra den mere følsomme side, hvilket fungerer rigtig godt, hvis man skærer de sparsomme bræge-stykker fra. Også Lover og Oh La La er klare favoritter, hvor Ditto igen har skævet til Stevie Nicks og andre kvindelige firserhelte.

We Could Run falder Ditto i fælden: Når man har en stor stemme, behøver det ikke være lig med at skråle af sine lungers fulde kraft. Det bliver kedeligt og skærer i øregangene. Titelnummeret er også lidt kedeligt, trods en klar reference til Paul Simon med et oh-na-na-na-kor. Oh My God og den disko-prægede Do You Want Me To er nok de numre, der ligger tættest op ad Gossip-dagene. Og det fungerer, men forvirrer også en smule.

Overskriften på denne anmeldelse er ikke en reference til Dittos kurver, men derimod en kudos til en sangerinde, der formår at tøjle sin prægtige vokal i en række interessante skæringer, der nikker til halvfjerdsernes og firsernes rockkvinder. Sejt. Beth Ditto er tæt på at være helt i mål – den store stemme skal tøjles lidt, og ligegyldige Gossip-rester skal skæres fra. Så er vi der.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA