x
Wu-Tang Clan: The Saga Continues

Wu-Tang Clan
The Saga Continues

Til konfliktfyldt fællesmøde i Wu-kollektivet

GAFFA

Album / 36 Chambers
Udgivelse D. 13.10.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Enhver Wu-udgivelse begynder med at tælle hoveder: Hvem er døde? Hvem er i fængsel? Hvem er sur på hvem? RZA er stadig klanens overhoved, men der er revner i Wu-kollektivets sammenhængskraft, og luften fes hurtigt ud af de seneste rigtige album fra klanen.

Sagaen fortsætter dog ufortrødent med Mathematics – den affilierede dj og producer, der har fået en mere og mere prominent plads i kollektivet, siden han efter sigende designede selve Wu-Tang-logoet og har produceret for diverse Wu-solister. Hans evner på knapper er også skolet af RZAs kong fu-samples og snart 25 år gamle opskrift på klanens lyd: tunge trommer, soulede samples og masser af plads til de mange MCs på de 18 numre.

Det fungerer dog alt sammen stadig godt til de mange flexede rapstilarter, men gæsterne stjæler rampelyset: nyligt døde Sean Price på Pearl Harbor skinner fra det hinsides, mens Method Mans bonkammerat Redman leverer single-materialet på Lesson Learn'd og People Say. Begge i god balance mellem aggressivitet og soulet tilbagelænethed, som stadig er klanens varemærke.

Selvom de fleste officielle medlemmer dukker op, er det denne gang Method Man, Ghostface og sjovt nok RZA selv, der med sit staccato-rap trækker læsset. U-God ligger til gengæld i juridiske stridigheder med resten af gruppen over royalties og er slet ikke med, mens de lyriske sværvægtere Masta Killa og GZA stempler ind med enkelte vers.

Det forbliver en lightversion af et rigtigt Wu-Tang album, og Mathematics forbliver en discount-RZA med for mange syntetiske horn-fanfarer og tynde trommelinier og mystiske valg som fesen kærlighedssang på numre som My Only One og G’d Up.

Det er Wu-Tang uden klanens rigtige tilstedeværelse, et Mathematics-produceralbum med masser af klanens medlemmer. Men det næstbedste fra Wu er stadig bedre end det meste. Er det et skridt mod forglemmelsen? Nej, gruppen har skrevet sig i historiebøgerne for længe siden, men om de forbliver relevante, er til diskussion på fællesmødet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA