x
Marc Facchini: Himmelmekanik

Marc Facchini
Himmelmekanik

Sympatisk treer fra den dansk/italienske sangskriver

GAFFA

LP / Egen udgivelse
Udgivelse D. 27.04.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er godt halvandet år siden, vi fik det seneste – vellykkede – album, Mørk Mandala, fra den dansk-italienske singer/songwriter Facchini. Og nu kommer så hans tredje album, hvor de rent musikalske ambitioner er skruet op med omfattende line-up, som tæller blandt andre Torben Westergaard på bas og Maria Jagd på bratsch og violin.

Forbillederne er vel stadig navne som Povl Dissing og Sebastian, men Facchini har alligevel fundet sin egen tone – som sine steder er væsentligt mere udknaldet  end de nævnte forbilleder. Samtidig har sangskriveren tydeligvis en del på hjerte rent tekstmæssigt: Der synges til og om samtiden i en række nænsomt, akustisk orkestrerede indslag.

Syrienkrigen er på dagsordenen i "Snekkersten Al Safira"; i "Malmös søn, under håndvasken" møder vi iraneren Showan, som bliver overfaldet af højreradikale bøller: ”På kvindernes kampdag fejrer han livet og lighed / men han har skinheads i ryggen / de passer ham op i en gyde” og så videre. Bevares, måske ikke pladens mest subtile linje. Men tro mig, helheden er ganske charmerende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA