x
Yoav: Multiverse

Yoav
Multiverse

ANMELDELSE: Et elektronisk multiunivers

GAFFA

Album / Yoav Music
Udgivelse D. 07.09.2018
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

En akustisk guitar, omfangsrige effektpedaler og loops, det er sådan, Danmark gennem de sidste 10 år har lært at kende Yoav, der i starten blev hjulpet godt på vej af den nu afdøde dj Kjeld Tolstrup i P3-programmet De Sorte Spejdere (I unge vil genkende Natholdsvært Anders Breinholts stemme deri, skulle I falde over en gammel podcast).

Nu er han tilbage med sit første album siden 2012, og det er et anderledes, mere atmosfærisk udtryk, der tager imod os. Undfanget på Ibiza sammen med danske producer Lasse "Illinton" Mosegaard, kan vi af og til høre tonerne af den akustiske guitar med brug af effektpedalerne, som på den dragende "Mesmerize", der langsomt bygges op og fuldendes af insisterende synthflader, og på singlefrontløberen, den fremragende "Blood Moon".

Men ellers sonderer Yoav og hans danske fødselshjælper alt fra tung triphop på "What More Do You Want More" til en regulær Ibiza-club ting på "One Nature". Det burde lyde skizofrent forvirrende, men der løber en elektronisk atmosfærisk lind strøm gennem hele albummet, der er præget af kunstnerisk nysgerrighed, excentricitet og kvalitet. Et rigtigt vellykket multiunivers.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA