x
Lise Westzynthius: JA

Lise Westzynthius
JA

På en forunderlig rejse med en af Danmarks ypperste kvindelige artister

GAFFA

Album / Danish Music & Entertainment
Udgivelse D. 14.09.2018
Anmeldt af
Finn P. Madsen

"Du er en bulldozer indeni/Du har kørt hen over mig tusindvis af gange”. Der har altid løbet en lyrisk og meget smuk poetisk åre gennem Lise Westzynthius' sange som på den fabulerende drømmefanger "Bulldozer". Det er seks år siden, vi sidst hørte fra hende med det såkaldte skilsmisse-album Tæt på en kold favn. Her var bitterheden over bruddet med gemalen Peter Sommer kardinalpunktet, der dog i længden lød mere som selvterapi end musikalsk optur.

Nedturen er for længst vendt til overskud, og JA er Lise ad libitum, når hun er allerbedst. Det gælder både tekstmæssigt og indpakningen af numrene. Åbneren "Mommo" sitrer af elektronisk højspænding og leder tankerne hen på Fever Ray, mens den eventyrlige "Flyv mig ind" breder vingerne ud og rækker mod de højere himmelstrøg med Lises fnuglette og lyse vokal. ”Hvis bare jeg ku' kaste dig op igen/Eller bare skylle alle dine løgne ud,” lyder det bittersødt på "Kaster dig op" i et blend af glam og electronica.

På den fremragende "Laura Palmer" tages lytteren med på en forunderlig rejse, hvor Lise i duet med dramatiker og forfatter Bjørn Rasmussen får uhyggen til at brede sig med en tekst, der er direkte sakset fra Twin Peaks. Efter en lang indre rejse og et par ar på sjælen omfavner Lise Westzynthius atter livet på sit femte udspil og siger ja til det meste. På JA får ordrene lov til at ånde, mens musikken favner varmt og sirligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA