Nyhed

LYT: Anders Riis og Lise Westzynthius udgiver ballade inspireret af Bowie, Cohen og Reed

GAFFA.dk – alt om musik

En sang om kærligheden, når den er mest destruktiv

De to danske sangere og sangskrivere Anders Riis og Lise Westzynthius er gået sammen på sangen "Ingen frelses hær" skrevet af Anders Riis. En sang, der ifølge Riis ikke er en kærlighedssang, som kærlighedssange er flest. Den omhandler kærligheden og begærets energi, når den er mest voldsom, destruktiv og hinsides fornuft. Hør sangen nedenfor.

Om sangen fortæller Anders Riis i en pressemeddelelse:

"Der er sange, der skrives så hurtigt, at de letter fra papiret, inden blækket er tørt, og så er der de sange, man skriver på et halvt årti. Denne sang tilhører den sidste kategori. Ikke at den slags sange nødvendigvis er bedre. Slet ikke. Selv elsker jeg Dylans maniske "stream of consciousness"-periode, hvor sange blev skrevet i en rasende speed-rus.

Nogle sange tager bare virkelig lang tid til at modnes, og denne sang er en af dem. Jeg skrev de første melodilinjer og strofer i en bjerghytte i Andalusien for fem år siden og kunne med det samme mærke, at det ikke var en af de lette sange. 

Min ambition blev at lave mit eget take på en stor ballade, og jeg lod mig helt ubeskedent inspirere af “Life on Mars” (David Bowie), “Perfect Day” (Lou Reed) og “Hallelujah" (Leonard Cohen). Lad mig sige det med det samme. Det niveau når kun de færreste. Efter fem års arbejde og et utal af gennemskrivninger er det her blot mit ydmyge bud på en ballade. 

Da sangen endelig stod færdig, blev det klart for mig, at det var en duet, fordi både mand og kvinde har en stemme i fortællingen. Mit førstevalg til sangerinde var den altid magiske Lise Westzynthius, og hun sagde heldigvis ja.

Lise har givet sangen et helt nyt liv, og hun har taget stort ejerskab på den. Derfor betragter vi “Ingen frelses hær” som en ‘Anders Riis & Lise Westzynthius’-duet."

"Ingen frelses hær” er produceret af Benjamin Petersen og mixet og mastereret af Ebbe Frej og Brian Mørk Hansen.

Anders Riis har under navnet Southern Gothic Tales udgivet tre anmelderroste, engelsksprogede album og desuden to album på dansk i eget navn – senest pladen Opdrift, som udkom i foråret 2020.

Lise Westzynthius har udgivet fem soloalbum på både engelsk og dansk – plader, der alle har fået enten fem eller fire stjerner af GAFFA, senest Ja! fra 2018. Hun startede i slut-90'erne som en del af gruppen Luksus (sammen med blandt andre Mikael Simpson og den senere modeskaber Henrik Vibskov) og har også udgivet et album med Nikolaj Nørlund som en del af Rhonda Harris.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: På en forunderlig rejse med en af Danmarks ypperste kvindelige artister

Hør "Ingen frelses hær":

 

ANNONCE