Nyhed

Lise Westzynthius og prisbelønnet forfatter stifter musikkollektiv – se første video

GAFFA.dk – alt om musik

Den anmelderroste sanger og sangskriver Lise Westzynthius – der adskillige gange har fået fem stjerner af GAFFA – har sammen med den prisbelønnede forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen stiftet musikkollektivet Solen Er Sexet. De to skriver tekster og melodier i fællesskab og inddrager andre medsangskrivere, vokalister og producere, og nu er debutsinglen ”Oksekrop” klar. Se musikvideoen nedenfor. 

Solen Er Sexet gør med egne ord op med prædefinerede kønskasser og hylder samhørighed. Det kommende album har 10 forskellige producere – én til hver sang – med en lille overvægt af kvindelige, nonbinære og queer producere. Listen tæller blandt andre O/RIOH, GRO, peachlyfe, HunBjørn og Frederik Valentin. 

Fællesskabet og tilsidesættelsen af egodyrkelsen er et dogme, som præger alle aspekter af det kommende album, der derfor også har et bredt udvalg af vokalister og producere, og også aldersmæssigt spænder de medvirkende vidt.

Den første single, ”Oksekrop”, handler om at lytte til kroppen og give sig hen til at blive ét med sin natur.

Det er samtidig det eneste nummer på albummet, som Lise Westzynthius og Bjørn Rasmussen selv har produceret. Rasmussen synger også på nummeret. I en pressemeddelelse fortæller de to:

”Vi prøver med vores sange at vende blikket mod vores væren. I en del af verden, hvor instrumentaliseringen af naturen er dominerende, svinder den åndelige dimension. Det er interessant, at så mange fik blik for naturen under coronanedlukningen. Naturen er jo vildt dramatisk og arbejder meget sikkert. Man skal bare være langsom nok. Kigge længe nok. Lytte.”

Musikvideoen til ”Oksekrop” er skabt af billedkunstner Kim Richard Adler Mejdahl og viser de to sangskriveres kroppe i forvandling. Mejdahl er netop blevet præmieret af Statens Kunstfond som en del af talentprogrammet Den Unge Kunstneriske Elite.

Lise Westzynthius indledte karrieren i indiebandet Luksus i slut-90’erne sammen med blandt andre Mikael Simpson og den senere modeskaber Henrik Vibskov, der spillede trommer og i øvrigt også gør det på ”Oksekrop”. I 2002 udgav hun sit første soloalbum, der er blevet fulgt af yderligere fire. De tre første er på engelsk og de seneste to på dansk.

Bjørn Rasmussen debuterede i 2011 med romanen Huden er det elastiske hylster, der omgiver hele legemet. Han har siden udgivet yderligere to romaner og to digtsamlinger og har modtaget blandt andet Montanas Litteraturpris 2011 for sin debutroman, Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat i 2013 og KulturBornholms Litteraturpris i 2014. Digte fra hans digtsamling Ming er i øvrigt forlæg for sangene på Mr. Koifishs album Danser som en drøm fra 2021.

LÆS OGSÅ: MR. KOIFISH-ANMELDELSE: Fra electrorock til Narnia

Se videoen til "Oksekrop":

ANNONCE