Nyhed

30-års fødselaren Rust annoncerer otte navne i det nye år

GAFFA.dk – alt om musik

Rust i København har netop offentliggjort otte af 30 navne i foråret 2020.

Rust slog dørene op den 2. februar 1990, og for at markere 30-års jubilæet annoncerer spillestedet, at tredive forskellige kunstnere slår vejen forbi i løbet af foråret 2020. Sløret løftes for otte af navnene allerede i dag. Se alle otte i bunden af artiklen. Blandt andet kan Marvelous Mosell, Lucy Love og De Danske Hyrder nævnes, mens også andre markante kunstnere spiller op til fest i Guldbergsgade i hovedstaden i 2020. Koncerterne løber af stablen i april og maj og er skabt for at hylde Rust og dets rødder som live-spillested. Gennem tiden har bygningen været brugt til mange forskellige ting, men det musikalske fundament har været intakt i de seneste 30 år.

LÆS OGSÅ: MÅNEDENS SPILLESTED: Rust sover aldrig


Som sagt har Rust overtalt en række artister til at komme og hylde det intime spillested i København. Både artister, som tidligere har spillet på spillestedet og helt grønne Rust-artister vil løbende blive annonceret. 

Rust opstod i 1989 som samlingssted for protestbevægelsen Next Stop, som opstod i slutningen af den Kolde Krig. Navnet stammer fra tyske Mathias Rust, som i 1987 landede et Cessna-fly på den Røde Plads midt i Moskva.

Et par måneder senere, altså i februar 1990, åbnede stedet som et mere regulært spillested – med dertilhørende bar. 


Billetsalget starter onsdag den 18 december klokken 10 på www.billetto.dk 

De otte foreløbe navne er:

D/troit
De Danske Hyrder
Analogik
Marvelous Mosell
Elba
Lucy Love
Madison McFerrin (US)
Speaker Bite Me


ANNONCE