Nyhed

RECession Festival klar med de første navne

GAFFA.dk – alt om musik

Speaker Bite Me, Kasper Staub og svenske Mankind er de første navne på plakaten

Spillestederne Radar og Headquarters danner rammen for RECession Festival, når den løber af stablen den 29. og 30. maj i år. Speaker Bite Me, Kasper Staub og svenske Mankind er de første navne på programmet.

RECession startede med et setup af enkelte koncerter i år 2000, men i 2003 blev alle spillestederne en del af et større event, nemlig RECession Festival.


Siden da har festivalen præsenteret os for såvel verdensstjerner som upcoming bands inden for de alternative genrer. Her kan nævnes kendte navne som Trentemøller, The Fall, Spleen United og Marc Almond fra Soft Cell, som alle har været med til at pryde programmet.  

Et af hovednavnene i år er danske Speaker Bite Me, der i 2018 udgav deres sjette studiealbum Future Plans. Siden bandets begyndelse i midt-90'erne har de fået mange genreprædikater på sig, herunder artrock, støjrock, indie og avantgarde. Albummet Future Plans fik de maksimale seks stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: På mesterlig konfrontationskurs med dansk alternativ rocks kronjuvel


I 2019 spillede Speaker Bite Me først på Roskilde Festival og senere i oktober i Pumpehuset; begge koncerter, der fik store roser med på vejen.

LÆS OGSÅ: Respektindgydende midnatsmesse af international klasse

Kasper Staub er komponist, pianist og sangskriver, også kendt som keyboardspiller i indiepop-kvintetten Lowly, der har udgivet pladerne Heba og Hifalutin, og som har turneret i både ind- og udland.

Musikeren udgav i 2019 albummet 9 Moments, et album, der indeholder ni korte vignetter for klaver, der alle bevæger sig i et meditativt og skønhedssøgende univers.


Staub dyrker nærværet og undersøger det stillestående som form med naturens og menneskets bevægelser som grundtema.

Tilbage i 2017 leverede han en imponerende improviseret koncert, som bragte højlydt applaus fra publikum med sig.

LÆS OGSÅ: Improviseret koncert fra Lowly-musiker var ikke så middelmådig som varslet


Sidste offentliggjort navn er svenske Mankind, som er kendt for deres energiske koncerter og en mørk og eksplosiv lyd. Bandet har hentet inspiration fra Seattle-scenen, som den lød tilbage i 90’erne, og deres musik er præget en særegen lyd med skæve sangstrukturer og tekster, der er vrede, mørke og foruroligende.

Billetsalget er i gang via Tikkio

Varm op med Speaker Bite Me fra DR Koncerthuset 2019:

 

ANNONCE