x
Diverse Kunstnere: Centeret 2000

Diverse Kunstnere
Centeret 2000

ANMELDELSE: Skæve rap-eksistenser i det lokale center

GAFFA

Download / Centeret Musik
Udgivelse D. 01.01.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Døren står på klem til et røget baglokale i Centeret – det hemmelige mødested for under radaren-rappere og udgangspunktet for en vild produktiv samling hiphop. Khal Allan er stadig den allestedsnærværende centervagt, der organiserer nogle af landets mest talentfulde rappere, som bogstavelig talt mødes på kryds og tværs, rapper røven ud af bukserne og hænger ligesom “Stueplanter”.

Over støvede og råt klippede jazz-samples, sporadiske trommelinier og en mudret bas får hætteklædte poeter reciteret fra bagsiden af cigaretpakker og fra krøllede rimstrukturer med finurlige twists tilsat humoristiske lydcitater, der giver 2000-udgivelsen sin mixtape-følelse.

De tidligere perifere rappere Sean Lightfoot, Strudsigallop og Petta Bo er helt centrale (!) i centeret med flere gode bidrag, mens Johnny Books bare bliver bedre og bedre på den nakkenikkende “Vanvittigt”, ligesom riminalitet-rapperen LLKoolJeppe dukker op til et glædeligt gensyn på bl.a. “Fuck Buffen”. Det eneste spørgsmål, man ikke skal stille, er: hvor er Fede Poul?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA