x
Shaka Loveless & Wafande: Fuld Ild

Shaka Loveless & Wafande
Fuld Ild

Musikalske venner forenes på ny ep

GAFFA

EP / A:larm music / Universal Music
Udgivelse D. 31.05.2019
Anmeldt af
Henrik Bæk

"Jeg mener seriøst, Shaka Loveless – hvis ikke du var en af mine bedste venner, ville jeg være Shaka Fan/Stalker for evigt!!" – det kunne man læse på Wafandes Facebook-profil tilbage i 2015. Og mon ikke det er gensidigt? De to brødre af forskellige mødre har kendt hinanden, siden Shaka Loveless flyttede til København for mere snart 12 år siden, og de to sangere boede endda sammen i en periode.

På trods af venskabet og fælles musikalske interesser har de to sideløbende kørt hver deres karrierer, og bortset fra nummeret "Nørrebro" fra 2015 (kun udsendt via Youtube), der blev indspillet med Donkey Sound, så har de to aldrig optrådt sammen.

Tilsammen er de blevet streamet over 60 millioner gange, så samarbejdet er blevet imødeset med stor spænding, og resultatet er overbevisende godt.

Numrene "Hvor er du henne, bror?" feat. Atypisk og titelnummeret "Fuld ild" featuring J Wild, der er produceret af Fresh-I, har begge tidligere været udsendt som singler. Sidstnævnte er en typisk minimalistisk danskhall-ting med en sommer-varm rytme og et iørefaldende omkvæd, der godt kan gå hen og blive et af sommerens største hits:

"Vækker din nabo (Fuld ild),
Manden ska' op (Fuld ild),
Løfter det tag nu (Fuld ild),
Og man får et chok (Fuld ild),
Vi vækker din nabo, na, na-na-na (Fuld ild),
Manden ska' op (Fuld ild),
Vi løfter det tag nu (Fuld ild),
Man er i chok".

På nummeret "Hvorfor ik'" teamer de to sangere op med Hjalmer og skruer op for varmen med et fedt tilbagelænet groove, der ikke kan andet end få smilet frem på lytterne, mens de på det mere stille og eftertænksomme "Med mig" hylder venskabet i et nummer, der handler om at holde fast – selvom minderne med tiden forsvinder.

På "September" vender de to venner tilbage på et toptunet reggaebeat – en genre, de begge har haft stor succes med i deres respektive solokarrierer, og som passer som hånd i handske til deres letgenkendelige stemmer.

Samarbejdet mellem de to fortsætter på den forestående sommer-turné, der bringer dem rundt i det meste af landet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA