Shaka Loveless & Wafande: Fuld Ild

Shaka Loveless & Wafande
Fuld Ild

Musikalske venner forenes på ny ep

GAFFA

EP / A:larm music / Universal Music
Udgivelse D. 31.05.2019
Anmeldt af
Henrik Bæk

’Jeg mener seriøst Shaka Loveless - hvis ikke du var en af mine bedste venner ville jeg være Shaka Fan/Stalker for evigt!!’ – det kunne man læse på Wafandes Facebook profil tilbage i 2015.
Og mon ikke det er gensidigt? De to brødre af forskellige mødre har kendt hinanden siden Shaka Loveless flyttede til København for mere snart 12 år siden og de to sangere boede endda sammen i en periode.

På trods af venskabet og fælles musikalske interesser, så har de to sideløbende kørt hver deres karrierer og bortset fra nummeret Nørrebro fra 2015 (kun udsendt via Youtube), der blev indspillet med Donkey Sound, så har de to aldrig optrådt sammen.

Tilsammen er de blevet streamet over 60 millioner gange, så samarbejdet er blevet imødeset med stor spænding og resultatet er overbevisende godt.
Numrene Hvor Er Du Henne Bror feat. Atypisk og titelnummeret Fuld Ild feat. J Wild, der er produceret af Fresh-I har begge tidligere været udsendt som singler. Sidstnævnte er en typisk minimalistisk danskhall-ting med en sommer-varm rytme og et iørefaldende omkvæd, der godt kan gå hen og blive et af sommerens største hits:

Vækker din nabo (Fuld ild),
Manden ska' op (Fuld ild),
Løfter det tag nu (Fuld ild),
Og man får et chok (Fuld ild),
Vi vækker din nabo, na, na-na-na (Fuld ild),
Manden ska' op (Fuld ild),
Vi løfter det tag nu (Fuld ild),
Man er i chok’.

På nummeret Hvorfor Ik teamer de to sangere op med Hjalmer og skruer op for varmen med et fedt tilbagelænet groove, der ikke kan andet end få smilet frem på lytterne, mens de på det mere stille og eftertænksomme Med Mig hylder venskabet i et nummer, der handler om at holde fast - selvom minderne med tiden forsvinder.

September vender de to venner tilbage på et toptunet reggaebeat – en genre de begge har haft stor succes med i deres respektive solokarrierer og som passer som hånd i handske til deres letgenkendelige stemmer.

Shaka Loveless siger om samarbejdet med Wafande: ’Endelig!!! Jeg har ventet i flere år på at lave en EP med min gamle homie Wafande. Wafande var en af de første venner, jeg fik, da jeg flyttede til København, og vi har hængt sammen gennem op- og nedture lige siden. I denne tid, hvor vi begge er i gang med at stifte vores egne familier, virkede det oplagt at lave en EP og tour sammen. Selvom vi ikke deler blod, er vi nemlig mere end venner, vi er familie, og det skal hele Danmark mærke’, - hvilket vi så til fulde kan på den nye EP.

Samarbejdet mellem de to fortsætter på den forestående sommer-turné, der bringer dem rundt i det meste af landet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA