x
Devendra Banhart: Ma

Devendra Banhart
Ma

ANMELDELSE: Tidligere folk-excentriker er stadig på popmedicin

GAFFA

Album / WEA International
Udgivelse D. 13.09.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Det er stykke tid siden, at Devendra Banhart var posterboy for den excentriske del af den new-folk-bevægelse, der skyllede ind over os for år tilbage, og som skød eksempelvis Mumford & Sons helt til tops. 

De bjergtinder nåede Banhart aldrig. Hanvar for excentrisk musikalsk og in persona til, at han aldrig nåede videre end til siderne i den indiecool britiske musikpresse. 

Så de lange lokker måtte falde. Skægget blev trimmet. Og musikalsk blev midterfeltet søgt. Han virkede hermed perfekt til både at stå bag disken og komme ud af højtalerne på alverdens kaffebarer. Således også på karrierens 10. album.

"Do you like it? / Would you like me to sing this song?" starter han sødmefyldt ud med på albumåbner "Is This Nice?" hvorefter et lakonisk "alright" følger. 

Albummets team er moderskab og tidens politiske situation. Især i moderlandet Venezuela. Både sunget på engelsk og spansk. Det er alt sammen velspillet, fint og melodierne pæne og rare. Måske endda søde. Men de til tider lidt bidske tekster som på "Abre Las Manos" er slet ikke i overensstemmelse med den drømmende klang, der bliver sunget til. 

"Memorial" er dog en lille fin folk.perle om faderens død, hvor der for alvor virker til at være noget på spil for Banhart. Og det klæder ham. For der er ikke megen livsnødvendighed på albummets resterende 12 sange. Men masser af fine, søde og til tider kedelige sange. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA