x

Anne Dorte Michelsen
Fred Hviler Over Land Og By

Anne Dorte Michelsen: Fred Hviler Over Land Og By

GAFFA

Album / EMI-Medley
Udgivelse D. 13.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er vor hjemlands vemodige sange, som Anne Dorthe Michelsen tager i sin mund på Fred Hviler Over Land Og By. Albummet byder på 13 gamle danske sange og salmer. Alle sange, de fleste af os har stiftet bekendtskab med igennem højskolesangbogen og ved lejligheder, hvor man finder det behørigt at synge en af disse hjemstavnssange.
Sangenes egne kvaliteter er ubestridelige. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at vi stadig synger Carl Nielsen og B.S. Ingemanns Tit Er Jeg Glad dateret 1812. Den skæbne vil næppe overgå Thomas Helmig.
Det er derfor al ære værd, at Anne Dorte Michelsen forsøger at brede sangene ud i et lidt mere nutidigt format. Men den musikalske vinkel på sangene er yderst ærbar og lidt modernitet ville bestemt ikke have skadet sagen. Alligevel holder Anne Dorthe Michelsen fast i den traditionelle fortolkning af Sov Mit Barn Sov Længe, Nu Titte Til Hinanden og Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat. Sangene er nænsomt akkompagneret af strygere fra Trondheimsolisterne og pianisten Helge Lilletvedt. En mere personlig fortolkning ville måske kunne have ført sangene lidt ud af de noget gammelkendte formler, der gør Fred Hviler Over Land Og By til en for sirlig indspilning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA