x

Angélique Kidjo
Black Ivory Soul

Angélique Kidjo: Black Ivory Soul

GAFFA

Album / Columbia / Sony Music
Udgivelse D. 21.03.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Nyt fra en af de få verdenskunstnere, der har opnået en solid fanskare herhjemme, nemlig sangerinden fra Benin, der i 1994 hittede med titelsangen fra albummet Ayé. Og som her er produceret live i studiet i New York af Bill Laswell med en varieret stribe af musikere fra hele verden.
Kidjo stammer fra Ouidah, hvorfra mange tusinde slaver blev udskibet til Brasilien, og hun fejrer på dette album forbindelsen til Bahia med at komponere en stribe sange med Carlinhos Brown og Vinicius Cantuaria, ligesom der selvsagt er et par stykker skrevet af Kidjo og hendes producer-mand Jean Hebrail. Sange, der er skåret over den sædvanlige læst og derfor er særdeles hitorienterede. Som eksempelvis ørehængeren Iwoya, som er en smittende duet med Dave Matthews og meget vel kan blive en af de sange, vi kommer til at høre meget til de næste måneder. Eller den typiske Carlinhos Brown-komposition Tumba, hvor karnevalstrommer banker rytmen af sted, og Kidjos stemme i den grad er på hjemmebane. Ligesom hendes version af Gilberto Gil-sangen Refavela imponerer og viser en sangerinde, der med årene har opnået et troværdigt globalt udtryk.
Endelig slutter albummet med en hudløs version af Serge Gainsbourg-klassikeren Ces Petits Riens.
Hvor det dog klæder Angélique Kidjo at få trådene samlet af mesteren Bill Laswell. Resultatet er hendes bedste album i årevis.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA