x
Sort Sol: Spot 09, Musikhuset, Århus

Sort Sol, Spot 09, Musikhuset, Århus

Sort Sol: Spot 09, Musikhuset, Århus

Anmeldt af Andreas Hald | GAFFA

Sorte miner lukkede festen
 
Der var ikke så meget som anelsen af et smil fra Scenen, da veteranerne fra Sort Sol lukkede Musikhusets store scene.

Natten til lørdag var vi jordboer vidne til en af de sjældne solformørkelser. Mange var på det tidspunkt dog ikke taget ud for at kigge på stjernefænomener, men var til Spot 09 for at kigge på stjernerne fra musikkens verden.

Og for dem var der en ekstra mulighed for at se en solformørkelse. I et fyldt Musikhus spillede Sort Sol en dyster koncert, hvor der var langt mellem smilene.

Bandet virkede ikke specielt engagerede ud over guitaristen Lars Top-Galia, som måtte påtage sig energiudladningen på de andre bandmedlemmers vegne. Dog smilede bassist Wili Jönsson (eks-Gasolin) på et tidspunkt, men det gik hurtigt over.

Alligevel var der en god stemning til koncerten, hvor Sort Sol med sin kæmpe erfaring hurtigt fik publikum med.

Sort Sol har i Steen Jørgensen en superkarismatisk forsanger med en stemme, der ikke kunne passe bedre til Sort Sol. Det løber én koldt ned ad ryggen, når han crooner sig igennem de dystre sange med en dyb, sort og nærmest messende røst, der kan sætte selv Bubber i det melankolske hjørne.

Men det løber også koldt ned ad ryggen, fordi han nogle gange simpelthen synger falsk. Ofte rammer han ikke tonen helt rigtigt, og det ødelægger lidt det overordnede indtryk.

Det største bifald fik sjæleren "Let Your Fingers Do The Walking", som fungerede godt. Men også det seneste hit "Holler High", der blev fyret af som andet ekstranummer, var en nydelse, som fik mange til at stå stille og sukke.

Alt i alt var det en koncert på det jævne, men med sin kæmpe rutine fik bandet alligevel solen til at gå i sort over Musikhuset.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA