x
Jay-Z: Roskilde Festival, Orange Scene

Jay-Z, Roskilde Festival, Orange Scene

Jay-Z: Roskilde Festival, Orange Scene

Anmeldt af Jesper Buhl | GAFFA

For dem, som havde set Jay-Z’s Glastonbury-koncert på You-Tube, var der ikke de store overraskelser at finde på sætlisten, men det lod bestemt ikke til at bekymre de trofaste fans foran Orange Scene, som på trods af den sommerregn, som silede ned under en stor del af koncerten, kastede diamant-håndtegn i luften ved enhver given lejlighed.

Jay-Z’s sange er bestemt ikke alle lige interessante for denne anmelder, som foretrækker sin hiphop med lidt mere indhold og lidt mindre snak om penge og punani, men det var umuligt ikke at lade sig rive med af det top-professionelle show, ualmindeligt dygtigt spillende band samt af en veloplagt Jay-Z og hans hypeman Memphis Bleek.

Efter en lidt rodet og i øvrigt forsinket start med lydproblemer kom koncerten for alvor i gang med 99 Problems, hvor bandet spillede AC/DC’s Back In Black ind over. Der blev serveret hit på hit – og dem har Jay-Z trods alt en del af, og selv om det var fint med et genhør med samarbejdssingler som Missy-sangen Is That Your Chick?, Linkin Park mashup-sangen Encore og selvfølgelig hustruen Beyoncés Crazy In Love, blev det en anelse for midtersøgende med numre som remixet af Estelles American Boy, Rihannas Umbrella og en ualmindeligt slap saxofon-solo-version af Prince-klassiken Purple Rain, som, selv om Jay-Z ivrigt pegede på det lilla lys og regnen, blev så pinligt og tamt, at det var svært ikke at gå i vrede. Man skal aldrig undervurdere sit publikum.

Heldigvis spillede Jigga også masser af bangers, så der kunne nikkes med nakken til numre som Dirt Off Your Shoulder, Izzo (H.O.V.A.), Big Pimpin og Girls, Girls, Girls, men allerbedst var det mod slutningen af koncerten, da vi endelig fik den Annie-citerende superklassiker Hard Knock Life desværre i en lidt kort udgave.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA