x
Emil de Waal + SpejderRobot: EmildeWaal+ Spejderrobot

Emil de Waal + SpejderRobot
EmildeWaal+ Spejderrobot

Emil de Waal + SpejderRobot: EmildeWaal+ Spejderrobot

GAFFA

Album / Artiscope
Udgivelse D. 24.08.2009
Anmeldt af
Simon Christensen

Emil de Waal var oprindeligt trommeslager, men er vel mere en multiinstrumentalist, der har kastet sig over programmering sammen med Mikael Elkjær, alias Spejderrobot. Spejderrobot, som har et elektronisk soloalbum bag sig, medvirkede også på de Waals solodebut fra sidste år, Ombud, og i 2008 turnerede de to sammen, og nu har de altså fundet et fælles afsenderadresse på Emil de Waal+ Spejderrobot, hvor guitaristerne Troels Bech og Gustaf Ljunggren også medvirker. Resultatet er en electronica-jazz crossover-udgivelse, meget passende fordi Spejderrobots elektroniske dub bar jazzede referencer og de Waals vice versa.

Albummet er en ekspedition, en uformel udforskning af genremødet, der starter roligt, særligt gennem Spejderrobots dulmende dubbede kompositioner Spøgelseskanin og Karmisk Nedfald (Det Er Din Egen Skyld), fortsætter langs Krat og kulminerer i det helt igennem ekspressive vilde nummre Struktur, som både i den oprindelige programmering og efterfølgende modulering er skæv og stærk.

De Waal og Elkjær skiftes til at programmere, samtidig med at de Waal lejlighedsvis finder tilbage til analoge trommer, mens Elkjær tilfører flere keys og effekter. Tilsammen er det en udforskning af lyd på tværs af to genrer, som egentlig deler sin grundlæggende egenskab som grænseløs. Et smukt, vedkommende album.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA