x
Einstürzende Neubauten: Strategies Against Architecture IV 2002-2010

Einstürzende Neubauten
Strategies Against Architecture IV 2002-2010

Einstürzende Neubauten: Strategies Against Architecture IV 2002-2010

GAFFA

2 x CD / Playground Music
Udgivelse D. 01.11.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Tyske Einstürzende Neubauten markerer for tiden deres tredive-års-jubilæum med en turné, der blandt andet også har bragt dem til Danmark. Samtidig hermed udsendes nummer fire i Strategies Against Acrhitecture-serien, en serie opsamlingsalbum, der har fulgt gruppens udvikling faktisk helt fra begyndelsen og altså frem til i dag. Helt specifikt afdækker denne udgivelse perioden 2002 til 2010.
 
Engang var Einstürzende Neubauten lig med bulder og brag, larm og ballade, depressive skrig og krasse punk-frisurer, og det i en sådan grad, at det nok stadig er dette image, gruppen oftest associeres med, selv i dag. Dette på trods af, at Einstürzende Neubauten i de senere år faktisk ikke har gjort noget videre i voldsomme støjudladninger, hvilket dette dobbeltalbum også demonstrerer. De destruktive takter synes i højere grad erstattet af tænksomme og ikke sjældent indadvendte passager, i de bedste øjeblikke af formidabel smuk karakter, som på Dead Friends eller Grundstück. En smule sporadisk aggressivitet bliver det dog også stadig til, f. eks. på Perpetuum Mobile og Selbstportrait Mit Kater, men de dage, hvor Einstürzende Neubauten bød deres fans at lytte med smerte, synes endegyldigt ovre.
 
Jeg kan godt savne lidt af den gamle vildskab, men omvendt synes jeg også, at de tyske legender flere gange undervejs får bevist, at de faktisk mestrer det subtile. Samtidig mener jeg dog ligeledes, at man fornemmer, at der er altså forskel på de rigtig gode idéer og så bare idéerne, men sådan vil det måske i virkeligheden ofte være med dobbeltalbums af denne længde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA