x
Vessel: Enlettered Species

Vessel
Enlettered Species

Vessel: Enlettered Species

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 23.01.2012
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Anders Mathiasen fra Murder solodebuterer under aliaset Vessel med en bemærkelsesværdigt smuk og vemodig samling folk-sange, der vækker minder om alt lige fra Leonard Cohen til Bill Callahan.

Mathiasens stemme er rar og varm, melodierne skrøbelige perler og arrangementerne sammensat af perfekt afstemte doser guitar, blæs, stryg, tangenter og mere kuriøse sager som eksempelvis køkkengrej på dette værk, der fra ende til anden gennemsyres af en sjældent indfølt inderlighed. Der er noget på spil, og det er lige, så det syder og sitrer under overfladen på de ellers roligt funderede kompositioner – en rast- og hvileløshed lurer ofte lige om hjørnet, og som lytter suges man uværgerligt ind i Mathiasens univers.

Den instrumentalt afsøgende The Sound Of Sound fungerer bedre på papir end i praksis, og albummets anden halvdel er ikke så stærk som den første, men den symfoniske Ideal Manure, den vuggende The Discipline Of A Broken Leg, den kringlede Feathers og Cartography med den så overlegne eksplosion besidder klasse af en anden verden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA