x
Yo La Tengo: Fade

Yo La Tengo
Fade

Yo La Tengo: Fade

GAFFA

Album / Matador Records
Udgivelse D. 14.01.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Amerikanerne i Yo La Tengo har gjort det før, skabt albums af utrolig høj kvalitet, og de gør det altså igen på Fade, der kommer i kølvandet på den roste Popular Songs fra 2009.

Albummet starter lidt jævnt ud med Ohm og Is That Enough?, der har en meget underspillet monotonitet over sig. Førstnævnte er måske albummets svagest punkt med et meget langt fade og en stilstand, der er svær at lægge fra sig, men trioen tager betydeligt fra på resten af deres 13. album.

Der er en meget spændende produktion på den mere uptempo-prægede sag Well You Better, hvor Wurlitzer og vokal er sidestillet i det ubekymrede lydbillede. Stærkest bliver New Jersey-gruppen dog på småeksperimenterede numre som Stupid Things med, hvad der lyder som en didgeridoo-guitar, ligesom den søvnige vokal ytrer sig om, at: "we always wake before we fall". I'll Be Around er med sin næsten hviskende bas, de akustiske guitarer og den distante og svævende mandestemme højdepunktet på Fade, der altså kun vokser for hvert lyt, og på trods af skønhedsfejl er numrene af en sådan eftertænksom kvalitet, at det giver en håndfuld.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA