x
HighasaKite: All That Floats Will Rain

HighasaKite
All That Floats Will Rain

HighasaKite: All That Floats Will Rain

GAFFA

Album / Riot Factory
Udgivelse D. 28.01.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

All That Floats Wil Rain er blevet rost meget i hjemlandet Norge, hvor albummet blandt andet havnede på norsk GAFFAs top tre på 2012-listen over årets norske album. Her et år efter udgivelsen udkommer Highasakite så endelig i Danmark også. Er der så også noget om snakken med den norske trio, der efter sigende også har fået Bon Ivers Justin Vernon som fan? Ja, det er der.

Albummet er utrolig organisk med en art drømmende pop. Det indeholder både varme, kulde, spiritualitet, men også billedrighed og en legesyg eksperimenteren. På mange måder er Highasakite tæt på en lidt mere drømmende og optimistisk ækvivalent til danske Chimes And Bells, der besidder mange lignende elementer og strukturer, hvor især forsanger Ingrid Helene Håviks vokal bærer mange af Triers dybere dragende karaktertræk.

Sangmaterialet ligger på et rigtig højt niveau. Især numre som den dagdrømmende In And Off Weeks, den nærmest afrikansk-inspirerede ballade God Is A Banquet og Håviks reciterende The Heron. Highasakite er et spændende projekt, der i høj grad må blive betragtet som en særdeles tænksom højderager på de alternative hitlister, hvor ikke alt materialet kommer lige let.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA