x
Lis Er Stille: Flight Of Belljár

Lis Er Stille
Flight Of Belljár

Lis Er Stille: Flight Of Belljár

GAFFA

Vinyl + download / Eget Selskab
Udgivelse D. 16.09.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Det synes som det naturligste i verden, at aarhusianske Lis Er Stille beskæftiger sig med klodens undergang på dette deres femte album – et minialbum bestående af blot tre numre fordelt over små 22 minutter.

Bandets voldsomt bombastiske lyd og teatralske udtryk besidder således et uendeligt dramatisk snit, der klæder en apokalyptisk skildring som denne temmelig perfekt. Lis Er Stille er blot blevet bedre med årene, og det er forfriskende, at bandmedlemmerne i denne ombæring har valgt ikke udelukkende at håndtere deres foretrukne instrumenter - det giver albummet en rastløs dynamik og sikrer ekstra effektive eksplosioner, når de enkeltes forcer atter udfoldes.

Flight Of Belljár ligger i naturlig forlængelse af Lis Er Stilles hidtidige værker og er således en massiv og mættet sag med enkelte åndehuller hist og her – bandets episke format fornægter sig ingenlunde, og man dyrker fortsat den progressive rock med en inderlig og oprigtig kærlighed, det er svært ikke at beundre. Undertegnede synes dog at spore en anelse genbrug hér og dér.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA