x
Crystal Shipsss: Dirty Dancer

Crystal Shipsss
Dirty Dancer

Crystal Shipsss: Dirty Dancer

GAFFA

Vinyl + download / Raw Onion Records
Udgivelse D. 23.09.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det er nogle støvede sager, der kommer ud af produktionerne fra Jacob Faurholt og co. i lo-fi-projektet Crystal Shipsss, som udgiver deres anden langspiller Dirty Dancer

Albummet stikker, som så ofte før med Faurholts projekter, i flere forskellige retninger. Der er nogle udsyrede eksperimenter, hvor støjen dominerer, og der er mere tilbagelænede lo-fi-sangskriver-skæringer, hvor en Daniel Johnston fortsat gennemsyrer albummet – som det også var tilfældet på Crystal Shipsss EP fra tidligere på året. Dirty Dancer starter lidt vaklende ud med musikalsk skizofreni og lidt fortænkte skift, ligesom der er af og til mangler sammenhængskraft. Stærkest står fortællingen I Had A Friend, der er et gribende nummer, hvor delay-klaver overlapper Faurholts grynede vokal, som ytrer stærke ord om tabet af sin bedste ven, der omkom i en færgeulykke. Spørgende til sin mor: "Mom did I cry / Did I cry?"

Dirty Dancer er stærkest midtvejs, men starter desværre lidt for skizofrent ud, ligesom både melodier og fortællinger taber kvalitet, som albummet lakker mod enden. Faurholt kan dog ikke afskrive sig fra at have nogle momentvise genialiteter, der forhåbentlig vil være mange flere af ved næste genhør.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA