x
Jacob Faurholt: Corners

Jacob Faurholt
Corners

Jacob Faurholt: Corners

GAFFA

Album / Raw Onion Records
Udgivelse D. 03.02.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Den yderst produktive singer/songwriter Jacob Faurholt har senest haft travlt med det støjede lo-fi projekt Crystal Shipsss, mens han nu vender tilbage til solomaterialet på Corners

Den Berlin-bosatte sangskriver holder fast i stilen, som vi kender fra ham. En forholdsvis nedbarberet lyd med rødder i lo-fi, som man blandt andet finder den hos Daniel Johnston og til tider en R. Stevie Moore, men uden de store støj-eksperimenter. Der er samme lethed og naivitet over nogle af skæringerne hos Faurholt, der desværre starter fladt ud med strofe som: "The corners of my white flag / they are gone like my nutsack / I know she is gone" i det pille-behandlende titel- og åbningsnummer. En tynd trommelyd får nummeret til at virke tørt og nærmest unødvendigt dåse-agtigt.

Til gengæld er der virkelig noget på færde på A Horse's Head, hvor den varme guitarlyd bærer nummeret, ligesom Faurholts analogi her giver fremragende mening i sangskriverens afdæmpede desperation. Sing & Swing har også en detaljerig behagelighed over sig, ligeså moder-oden Girls med et rådspørgende: "Mom did you feel like this when you were young?".

Jacob Faurholt er stadig leveringsdygtig af sangskrivning fra den klassiske lo-fi-skuffe, og på trods af flere fine fortællinger undervejs fremstår størstedelen af Corners desværre en smule flad - men de skarpe hjørner er der i små doser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA