x
Heimatt: To the Mountain

Heimatt
To the Mountain

Heimatt: To the Mountain

GAFFA

EP / Playground Music
Udgivelse D. 14.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Jeg har læst, at ny folkemusik – med en både rammende og tåbelig floskel – er det, de unge vil have for tiden. Ja, landets største musikblad kørte endda en større artikel om fænomenet for nylig. Nu får vi så en debut-ep fra fem unge musikere med moderigtigt ternede skjorter, strikketrøje og et postuleret "nordisk" take på den indie-folk, som også i udlandet har vundet lyttere takket være navne som Mumford & Sons.

Der lægges energisk ud med Everyone's a Sinner; siden skrues op for melankoli og patos i eksempelvis Winter Noise. Hverken her eller siden fejler musikerskabet noget, og vokalen varetages indlevet af den 22-årige, dansk/norske frontmand Magnus Grilstad. 

Bevares, den udtalte accent i leveringen af de engelske tekster kan virke en kende forstyrrende, men udgivelsens egentlige problem ligger et andet sted: Det personlige præg synes på en eller anden måde at drukne i den bølge, Heimatt tilsyneladende så gerne vil være en del af. Og det er da ærgerligt, når nu klichébetonede titler som Nordic Tales faktisk åbenbarer et hold udmærkede musikere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA