x

Mindeord: Scott Hutchison 1981-2018 – en ven i nøden, når livet så sortest ud

Mindeord: Scott Hutchison 1981-2018 – en ven i nøden, når livet så sortest ud

GAFFA har med tak modtaget følgende mindeord:

Fredag bekræftede politiet i Edinburgh så det, mange havde frygtet. Liget, som tidligere var blevet fundet i vandet syd for Edinburgh, var Scott Hutchison, sangskriver, sanger og frontfigur i det skotske indieband Frightened Rabbit.

Gennem sin karriere nåede han at udgive fem albums foruden en række ep’er og livealbums, der alle tegnede billeder af – og fortalte historier om – en mand, der var i konstant infight med livets skyggesider, men som gennem sin musik og sine tekster tog kampen op. Og som var indædt indstillet på at vinde. Til sidst blev modstanden dog for stor, og Hutchison valgte at slutte sit liv, flydende i floden Forth – præcis som han ellers havde svoret, han ikke ville gøre det på netop "Floating in the Forth" fra gennembrudsalbummet The Midnight Organ Fight.

”I think I’ll save suicide for another year”, synger han og danner en slags morbid full circle, der blot bliver endnu mere tragisk af, at netop Hutchisons tekster har betydet så meget for så mange og – skal man tro de mange støtteerklæringer, der vælder ind over bandet – har reddet ikke så få mennesker fra netop selvmordets uigenkaldelige exit. For det var, hvad Hutchison var: en ven i nøden; en drukfælle, partner-in-crime og en skulder at græde ud ved, når livet syntes allermest menings- retnings- og indholdløst. Hutchison havde været der før en selv og var en mester i at beskrive raseriet, afmagten og fortvivlelsen på en måde, så man som lytter huskede på den berømte blå himmel bag selv de tungeste skyer. For i Frightened Rabbits univers var der altid håb. Der var altid en vilje til mere, til at fortsætte og finde en anden vej ud end den endegyldigt sidste.

Nu er Scott her ikke længere, han kunne ikke holde til mere. Kampen mod depressionen og de mørke tanker blev tabt, og tilbage er nu kun musikken: sangene, der altid vil tale og forsikre os om, at man skal holde ud. Svøm, til du ikke længere kan se kysten og bliv ved, til fortiden er druknet som en sandsæk, og du selv flyder ovenpå som et lettere menneske. Husk det nu.

Scott Hutchison blev 36 år. Tak for alt.

LÆS OGSÅ: Frightened Rabbit-sanger bekræftet død

 

Bjørn Alexander Gøtzsche Lange er Senior Creative i brand- og contentbureauet Kadaver ApS, uddannet i sangskrivning fra Rytmisk Musikkonservatorium og musikskribent på Metroxpress.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA