Nyhed

Frightened Rabbit-sanger bekræftet død

GAFFA.dk – alt om musik

Scott Hutchison blev meldt savnet onsdag morgen

Politiet har ifølge BBC nu bekræftet, at det lig, man fandt i aftes klokken 20.30 ved havnen Port Edgar i den skotske by South Queensferry, er den 36-årige Scott Hutchison, der var kendt som sanger og tekstforfatter i det anmelderroste skotske indierockband Frightened Rabbit.

Scott Hutchison var åben om, at han led af depressioner og blev meldt savnet onsdag morgen efter en urovækkende opdatering på Twitter.


Familien har udsendt en udtalelse, som ifølge BBC blandt andet lyder som følger:

"Scott bar hjertet uden på tøjet, og det var tydeligt i hans sangtekster og i mange af hans opdateringer på sociale medier. Han var passoineret, velartikuleret og karismatisk og var også en af de sjoveste og sødeste mennesker, vi kendte. Venner og familie vil alle være enige om, at han havde en fantastisk humoristisk sans og var et dejligt menneske at være i nærheden af."

Familien beskriver også Hutchison som en "vidunderlig søn, bror, onkel og ven", som altid havde tid til de folk, han elskede.


Videre skriver familien: "Depression er en forfærdelig sygdom, som ikke giver dig nogen alarm eller indikation om, hvornår den vil ramme dig. Scott kæmpede modigt med sine egne problemer i mange år, og vi er enormt stolte af, at han var så åben om sine kampe. Hans vilje til at diskutere disse problemer i offentligheden var helt sikkert med til at skabe bevidsthed om mentale sundhedsproblemer og gav andre selvtillid og tro på at diskutere deres egne problemer."

LÆS OGSÅ: Skotsk indierock-sanger meldt savnet – lig fundet

Udgav album i sidste måned


Frightened Rabbit har udgivet fem anmelderroste album og har spillet i Danmark flere gange, blandt andet på NorthSide i 2013 og på Radar i Aarhus og Lille Vega samme år. I GAFFAs anmeldelse fra Radar citerede vi nogle af Hutchisons sorthumoristiske tekster, der i dag klinger lidt for alvorligt.

LÆS OGSÅ: Frightened Rabbit-Primal Scream 2-1 (anmeldelse fra Radar, november 2013)

Scott Hutchison udsendte desuden et soloalbum under aliaset Owl John i 2014, han var medlem af musikkollektivet The Fruit Tree Foundation, som blev dannet for at sætte fokus på netop mental sundhed, og for en måned siden udgav han albummet Dance Music som medlem af all star-gruppen Mastersystem med medlemmer fra Editors, Minor Victories og hans bror og Frightend Rabbit-kollega Grant.


Mindeordene er allerede begyndt at strømme ind på de sociale medier fra blandt andre Hutchisons landsmænd og musikerkolleger, Franz Ferdinand-sanger Alex Kapranos og Stuart Murdoch fra Belle and Sebastian. Også Skotlands førsteminister Nicola Sturgeon har tweetet mindeord.

Selvmordstanker? Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra klokken 11-04 eller skrive eller chatte via livslinien.dk. 

Se musikvideoen til Frightened Rabbits "Woke Up Hurting" fra gruppens seneste album, Painting of a Panic Attack fra 2016:


ANNONCE