Nyhed

Frightened Rabbit gæster landet

Skotterne lægger endnu engang vejen forbi Danmark

Frightened Rabbit besøger den 25. november Lille Vega i København, og dermed også Danmark for anden gang i år. Gruppen spillede tidligere på året i Aarhus på NorthSide Festival.

Bandet, der gennem tiden er blevet sammenlignet med navne som Arcade Fire og Mumford and Sons, spiller indierock med ærlige tekster og et strejf af folk. Tidligere i år udgav de deres fjerde studiealbum "Pedestrian Verse", der fik stor os af blandt andre GAFFAs Pelle Sonne Lohmann, der gav pladen fem ud af seks stjerner, og desuden skrev følgende: "Det er sofistiskeret, nærværende og ekstremt medrivende på én og samme tid, og så er der stadig en helt særlig varme over Frightened Rabbit, hvis udtryk fortsat er guitardomineret, men samtidig skåret på en måde, der skænker plads til diskrete, men afgørende stryger- og blæser-elementer." Læs hele albumanmeldelsen her

Gruppens forsanger Scott Hutchinson er, ligesom sine bandmedlemmer, født og opvokset i Skotland, og det var også her, at gruppens lidt særegne bandnavn opstod. Hutchinson blev som barn kaldt "frightened rabbit" af sin mor, eftersigende fordi han var meget genert, og når han var i selskab med andre børn, blev han stille som "en skræmt kanin".

I dag er den lille generte dreng blevet voksen og frontmand i bandet Frightened Rabbit, der, ifølge anmelderne, leverer særdeles opløftende koncerter. Om gruppens optræden årets NorthSide Festival skrev GAFFAs Klaus Thodsen følgende: "Frightened Rabbit gled ind og ud mellem diverse genrer, fra folkede elementer til passager med benhård shoegazerrock. Alt i alt gav Frightened Rabbit en glimrende koncert, der bød på alt det, man kunne forvente sig," og kvitterede med fire ud af seks stjerner.


Koncerten med Frightened Rabbit foregår som sagt den 25. november i Lille Vega i København og billetter kan findes via GAFFA Live

ANNONCE