x

Spot på Spot Festival: The Late Parade

Spot på Spot Festival: The Late Parade

The Late Parade har i et stykke tid floreret i undergrunden med deres melankolske rock. Bandet debuterede i oktober 2007 år med deres ep, hvis fem numre høstede pæne ord hos GAFFAs anmelder:

”Fem smukke sange, der spænder fra højspændt drama på åbneren ”Foul Cheer” til lyden af løvfald og tristesse på ”My Spies” og hele vejen er næsten ved at løbe over med følelser.”

Interessen for The Late Parades følsomme rock har strakt sig til Benelux, hvor ep’en udkommer på det Belgiske pladeselskab BANG! den 22. september i år.

The Late Parade har også skrevet kontrakt med det japanske label Rallye and Klee, der blandt andet udgiver The Teenagers og Klaxons. Udgivelsen bliver et minialbum, der kommer til at indeholde ikke tidligere udgivet materiale, samt den animerede video til ”My Spies”. Albummet kommer også til at indeholde et remix af ”Foul Cheer”. Det er engelske electronic/minimalistic kvintet KYTE, der skal remixe.

Herhjemme udkommer The Late Parade på pladeselskabet Good Tape Records, især kendt for Murders seneste, ekstremt roste album "Stockholm Syndrome" og på vej med udgivelser fra debutanterne Bodebrixen og Mixtune For Cully.

I januar interviewede vi gruppens forsanger Rune Virgil, og han sagde blandt andet følgende, på spørgsmålet om gruppens debutalbum:
– Formodentlig kommer det i januar-februar 2009. Vi går i studiet engang til sommer. Vi skal lige have fundet en producer, men vi overvejer at beholde Frederik Thaae (alias A Kid Hereafter og kendt som producer for blandt andre Murder og I Am Bones, red.), der producerede ep’en, for det gjorde han godt.

Jeres selvbetitlede debut-ep udkom i oktober 2007. Så er det da lang tid at vente med et album til starten af 2009?
– Ja, men vi synes stadig, vi lige mangler lidt flere gode sange. Og så vil vi også gerne blive endnu bedre til at spille live, inden vi går i studiet. Så vi skal spille rigtig mange koncerter her i foråret, og vi synes også i al beskedenhed, at vi bliver bedre og bedre.

The Late Parade på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA