x

A Colossal Weekend: I et rodnet af de alternative rock-genrers yderste kroge

A Colossal Weekend: I et rodnet af de alternative rock-genrers yderste kroge

Den københavnsk vidtfavnende minifestival A Colossal Weekend finder sted torsdag den 9. til søndag den 12. maj på henholdsvis Vega, Underwerket og Cisternerne med hovednavne som Built to Spill og Celeste på programmet.

A Colossal Weekend løber i år af stablen for fjerde år i træk med et program, der præsenterer alt fra skræddersyede performances til samarbejder mellem weekendens optrædende bands og håndplukkede kunstnere inden for performance arts, lys og lydkunst.

Tankerne har fra minifestivalens begyndelse været at præsentere en bred vifte af alternativ rockmusik, hvor horisonten for forskellige genrerepræsentationer har mulighed for at brede sig ud og krydse over hinanden.

Jeppe Nygaard Christensen, hovedarrangør for minifestivalen og booker hos Vega, forklarer, at idéen til A Colossal Weekend opstod, da han så et hul i det danske festivallandskab: Der var en manglende platform i Danmark for bands inden for alternativ rockmusik, som ikke bevægede sig indenfor et bestemt genrefelt. Yderligere påpeger Jeppe Nygaard Christensen behovet for at få samlet repræsentationen af disse genremæssigt vidtfavnende bands under det samme tag.

Kunstarternes udfoldelse

Platformen for rockmusikkens krydsfelt er her nu – skabt i et samarbejde mellem musikagenturet Colossal og Vega.

A Colossal Weekend appellerer bredere, end man skulle tro. Festivallen har, som Jeppe Nygaaard Christensen beskriver det, bestemte fixpoints, hvor velkendte bands spiller – blandt andre festivalens hovednavne Celeste og Built to Spill (billedet). Derudover indeholder festivalprogrammet en større vifte af alternative rockgenrer med koncertoptrædener fra upcoming eller ukendte bands, så man ikke kan gå fra festivalen uden en fornemmelse af, at dele af de gængse genrekonventioner, man ellers kender, er blevet nedbrudt til fordel for ambitiøse og nyskabende musikalske udtryk.

Jeppe Nygaard Christensen og festivalbeskrivelsen understreger, at det ikke er programmets hovednavne, som skal overskygge weekenden, men snarere programmets nye danske såvel som internationale acts, der samlet er tiltænkt at skulle skabe en fornemmelse af det krydsfelt, som A Colossal Weekend ønsker at repræsentere.

Som et nyt greb arbejder A Colossal Weekend i år med et større sigte på at udbrede andre væsentlige elementer, som ligger omkring musikken. Det betyder, at ikke alene genrenes krydsfelter bliver udfoldet i løbet af den forlængede weekend, men også at festivalen i år har et større fokus på at udbrede performance arts, lys og lydkunst, for også at få publikum til at få øjnene op for nye kunstformer.

Gå på udforskning og bliv udfordret

Som Jeppe Nygaard Christensen påpeger, kender festivalens publikum ofte to eller tre af programmets live acts, men kommer efter weekenden hjem med 10 nye navne, som de synes er sindssygt fede. Er man derfor interesseret i at udvide sin musikalske horisont, er man nysgerrig efter at opleve et sammensurium af forskellige kunstarters udfoldelse, eller har man den mindste appetit for at smage på alternative genrer, må man ikke tøve. A Colossal Weekend leverer en samlet pakke, hvor der er fuld smæk på alternativ rock samlet i København og rig mulighed for både at head-bange, drømme sig væk, gå på udforskning og blive udfordret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA